E

EEN ‘NIEUWE’ EETKAMER MET KLEIN BUDGET: ZO DOE JE DAT

eettafel

De eetgedeelte is voor de meeste by far de belangrijkste plek van het huis. Van ontbijt- en lunchplek tot kantoor en van borrelruimte tot knutselhoek: here is where the magic happens. Af en toe een upgrade geven aan de eetkamer is dan ook overbodige luxe. Met deze tips tover jij de belangrijkste ruimte van jouw huis om tot een ‘nieuwe’ gezellige ruimte.

Van een mooie tafel met bijpassend eetkamerstoel tot toffe wanddecoratie, gezellige verlichting en fauteuil goedkoop – wil jij de eetkamer opnieuw inrichten? Wij geven je een paar tips.

1. Begin met een globaal ontwerp

Wordt er bij jou pas aangeschoven zodra het eten op tafel staat, of functioneert de eettafel ook als studeer-, werk-, klets- lees- en opbergplek? Laat deze activiteiten mee wegen bij het ontwerpen en inrichten van de eetkamer. Maak vooraf een tekening van de beschikbare ruimte en teken daar globaal de meubels in. Dit is ook het moment om dingen weg te doen die toch allang niet meer gebruikt worden, in de weg staan of aan vervanging toe zijn.

2. Werk om de eettafel heen

De eettafel en eetkamerstoelen zijn overduidelijk de belangrijkste meubels in iedere eetkamer. Behandel ze ook zo. Als met een klein budget je eetkamer wil opfrissen dan kun je de huidige eettafel bijvoorbeeld schuren of een ander kleurtje geven. Wel budget beschikbaar? Overweeg dan om voor een andere vorm te kiezen. Wat dacht je van een ovale of ronde eettafels? Let er bij de afmetingen op waar de tafel precies komt te staan. Zo verlies je met één kant tegen de muur altijd een zitplek. 

eetkamer make over

3. Mix & match met (comfortabele) stoelen

Voor wie zijn of haar eetkamer ook als werkplek gebruikt is het des te belangrijk om te kiezen voor eetkamerstoelen die écht goed zitten. Dat is eigenlijk de basis. Daarnaast zie je steeds vaker dat mensen op een speelse manier verschillende stoelen combineren en de zitting verschillend te bekleden. Sommige mensen gaan nog verder en zetten compleet verschillende modellen eetkamerstoelen rond de eettafel. Ook leuk!

4. Ga voor goed licht

Is de eethoek de plek om te dineren bij kaarslicht of lees je er ook de krant en leg je er een puzzel? Afhankelijk van de activiteiten in de eetkamer kun je (nieuwe) verlichting uitkiezen. Geef dan – waar mogelijk – ook gelijk een make over aan je lamp. Een linkje verf kan al wonderen doen!

5. Voeg groen toe

Altijd een goed idee: planten en kruiden toevoegen aan jouw eetruimte. Niet alleen zorgt groen voor gezelligheid, ook is uit een aantal onderzoeken gebleken dat planten een verhoging in productiviteit veroorzaken. In de buurt van planten zijn heeft een positief effect op je focus, geheugen en productiviteit. Overtuigd?!

En, ga jij de eetkamer omtoveren tot een ‘nieuwe’ en gezellige hotspots?

CategoriesNiet gecategoriseerd