D

De evolutie van duurzaamheid: trends in eco-vriendelijke lifestyle 

Hier lees je een paar trends in de eco-vriendelijke lifestyle die je erg makkelijk toe kunt passen.

Je bent vast en zeker al bekend met het begrip en belang van duurzaamheid. De term betekent ook dat het streven naar een eco-vriendelijke levensstijl snel aan populariteit wint. En dat onder zowel consumenten als bedrijven. Meer mensen worden zich bewust van de impact van hun acties op het milieu. De evolutie is vooral gericht op het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Hoe je daar het beste mee aan de slag kunt gaan? Dit is makkelijker dan ooit door een duurzamere levensstijl. Hier lees je een paar trends in de eco-vriendelijke lifestyle die je erg makkelijk toe kunt passen.

1. Stap vaker over op het consumeren van plantaardige voeding

Een van de meest opvallende trends in de eco-vriendelijke lifestyle? Dat is toch wel de verschuiving naar een meer plantaardig dieet. Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder vlees te eten. Maar ook het minder consumeren van dierlijke producten wint in populariteit. Dit vanwege de milieuvoordelen, waaronder:

  • Een lagere uitstoot van broeikasgassen
  • Minder waterverbruik 
  • Minder landgebruik

En verdiep je je eens in het consumeren van plantaardige voeding, in combinatie met het drinken van kalkvrij water? Dan kom je er al erg snel achter dat er tal van smaakvolle recepten te vinden zijn.

2. Een vakantie op de planning? Kies ervoor om duurzaam te reizen

Je weet het vast en zeker al. Duurzaam toerisme wordt steeds belangrijker. Reizigers zijn namelijk steeds vaker op zoek naar bestemmingen en accommodaties die zich inzetten voor milieubescherming En dit kun je weer op verschillende manieren toepassen. Ga voor accommodaties die niet op het massatoerisme zijn gericht en sla het nemen van het vliegtuig over. Kies in plaats daarvan voor alternatieve vormen van transport zoals treinreizen en fietsen.

3. Investeer in duurzame en slimme technologieën in huis

En als het gaat om duurzaamheid bij jou in huis? Dan kun je natuurlijk net een stapje verder gaan dan enkel het consumeren van de juiste voeding. Het upgraden van het interieur is dan ook een erg logische stap die je kunt zetten. Technologische innovaties spelen ook een rol in de eco-vriendelijke lifestyle. Denk daarbij aan de opkomst van producten en diensten die energie-efficiëntie bevorderen. Enkele bekende voorbeelden daarvan zijn:

CategoriesNiet gecategoriseerd