R

RECEPT VEGAN KAPSALON (Á-LA SLA-QUEEN NINA PIERSON)

vegan kapsalon salade- recept vegan kapsalon - vegan kapsalon recept

De zomer is het hoogseizoen in saladeland. Lekker fris, licht, veelzijdig, gezond en bovenal: smaakvol. Tenminste.. ;-). Waar het in ieder geval niet fout kan gaan is bij de salades van SLA. En daarvoor hoef je niet meer naar de saladebar af te reizen: vanaf nu zijn de kleurrijke bowls met vitamines ook verkrijgbaar bij supermarkt-app Crisp. Onze favoriet: de vegan kapsalon salade. Onderaan dit artikel vind je het recept!

Het geheime ingrediënt van SLA

De vegan caesarsalade, een sticky teriyakisalade met tofu, een falafelsalade én Nina’s eigen favoriet: de vegan kapsalon: je kunt ze nu allemaal thuis maken. Het enige recept dat niet wordt prijsgegeven is dat van de dressings. Dat hoeft de pret gelukkig niet te drukken, want de huisgemaakte dressings van SLA zijn vanaf nu kant en klaar verkrijgbaar bij Crisp. Dit zijn de verschillende smaken:

  • Dressing met tahin, sinaasappel, munt & citroen
  • Dressing met knoflook, citroen & sojayoghurt
  • Dressing met sesam, gember & tamari
  • Dressing vegan caesar

Thuis aan de slag met de ingrediënten en dressings? Hieronder vind je het recept voor de favoriet van SLA-queen Nina.

nina pierson

Recept vegan kapsalon salade

Ingrediënten

  • 80 gram quinoa
  • 250 gram zoete aardappelblokjes
  • 50 gram radijsjes
  • 200 gram linzen
  • 15 gram shoarmakruiden
  • 170 gram seawharma
  • 3⁄4 komkommer
  • 1 flesje SLA soja yoghurt/knoflook/citroen dressing
  • 1 zakje jonge bladsla

(alle ingrediënten kun je in één klik toevoegen aan je Crisp-winkelmandje om de volgende dag in huis te hebben)

Ingrediënten uit de voorraakast

  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 75ml azijn
  • 1 el suiker of agavesiroop
  • 15 gram extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de quinoa opzij en laat afkoelen.
  2. Meng de zoete aardappelblokjes met olijfolie, peper en zout en leg de blokjes op een bakplaat met bakpapier. Rooster de zoete aardappel in de oven voor ongeveer 20-25 minuten.
  3. Snijd de radijsjes in dunne halve ringen en doe de radijsjes in een kommetje.. Verwarm 75 ml water samen met 75 ml azijn en een eetlepel suiker (agavesiroop is ook een optie). Giet het mengsel over de radijsjes en laat staan tot je de salade gaat serveren.
  4. Giet de linzen af in een vergiet en spoel goed af met koud water.
  5. Bak de seawharma volgens de instructie. Laat deze eerst afkoelen.
  6. Snijd de 3⁄4 van de komkommer in kleine blokjes.
  7. Meng de sla met alle andere ingrediënten en de dressing goed door elkaar in een grote kom. Top de salade af met de ingelegde radijsjes.