8

8 x HOTSPOTS AAN HET GARDAMEER

wat te doen gardameer - gardameer bezienswaardigheden - dorpjes gardameer - gardameer tips - verborgen plekjes gardameer - salo gardameer - lazise

Het Gardameer in Italië is voor Nederlanders geen onbekend begrip. Het grootste meer van Italië wordt namelijk flink bezocht door Nederlandse toeristen – en geef ze ongelijk. Want, de omgeving zit vol met met schilderachtige dorpjes, prachtige stranden en indrukwekkende bergen. Hier staan 8 x hotspots aan het Gardameer op een rijtje!

Van schattige dorpjes tot prachtige landschappen. Dit zijn 8 x hotspots aan het Gardameer >

Malcesine

In Malcesine wisselen monumentale huizen af met romantische doorkijken, kronkelige straten en barretjes aan het water. Je hebt hier ogen te kort – want op elke hoek valt er wel iets nieuws te ontdekken. Zo kun je het Kasteel Scaligero bezoeken, door de palmtuinen struinen, lunchen bij de haven of de Monte Baldo kabelbaan nemen. De laatste breng je binnen 10 minuten naar de top van de berg Monte Baldo, waar je vervolgens wordt begroet met prachtige uitzichten.

Ook leuk! 5 x culinaire stedentrips in Italië >

Riva del Garda

Aan het noordpunt aan het Gardameer vind je Riva del Garda. Deze plek staat bekend om de ligging in de bergen – waardoor het dorpje een hemel is voor de actieve vakantieganger. Zo zijn er voor wandelaars talloze wandelroutes te vinden en kunnen de wielrenners door de bergen racen. En, daarna natuurlijk uitrusten bij de vele restaurants aan het water!

Sirmione

Van het noordelijke punt, reizen we door naar de zuidelijke oevers aan het Gardameer. Hier wordt je bij aankomst direct verwelkomt met een schitterende blik op één van de best bewaarde kastelen van heel Italië. Vervolgens loop je via de eeuwenoude ophaalbrug, het pittoreske dorpje Sirmione binnen. Waar het cultuur snuiven écht kan beginnen!

Canale di Tenno

Canale di Tenno staat bekend als het middeleeuwse stadje aan het Gardameer. En dat is niet zomaar: met een ligging tegen de helling van Mosone en alle oorspronkelijke huisjes nog intact, lijkt het net of de tijd hier stil heeft gestaan.

Desenzano del Garda

Van leuke boetiekjes tot dure designzaken: shopliefhebbers zitten bij Desenzano del Garda helemaal goed! Zeker tijdens de grote antiekmarkt, die maandelijks plaats vind. Ook cultuur snuivers kunnen hier hun hart luchten. Met restanten van een Romeins badhuis, diverse kerken en een haven vol historie, is hier genoeg te ontdekken!

Dit zijn 11 x Italiaanse restaurants in Amsterdam >

Limone sul Garda

Limone sul Garda heeft haar naam te danken aan de vele citroenboomgaarden. In het dorpje was namelijk het kweken van citroenen, tot halverwege de vorige eeuw, de grootste bron van inkomsten. Nu halen ze vooral de inkomsten uit de massa toeristen die jaarlijks dit schattige plaatsje komen bezoeken. En, de citroentuinen & boomgaarden? Die functioneren nog steeds en één van de redenen waarom Limone sul Garda zo geliefd is!

Saló

Op zoek naar een fraaie badplaats aan het Gardameer? Dan is het pittoreske dorpje Saló perfect. Want, naast dat er een relaxt sfeertje hangt, struikel je hier over de vele restaurants, kun je luieren op verschillende stranden en kun je langs de eindeloos lange boulevard wandelen. Met natuurlijk een Italiaanse gelato in de hand!

Wat te doen Gardameer – Gardameer bezienswaardigheden – Dorpjes Gardameer – Gardameer tips – Verborgen plekjes Gardameer

Lazise

In de reeks mooie hotspots aan het Gardameer kan het unieke Lazise natuurlijk niet ontbreken. Het uitzicht over de kleine haven, met aan de ene kant terrasjes en aan de andere kant een oude kerk, vangt je blik meteen. Wandel door het historische, autovrije centrum en ontdek de vele pleinen, kronkelige straatjes en winkeltjes met lokale producten. Vooral de wijn is een aanrader – aan de oostelijke oevers van het Gardameer worden namelijk uitstekende wijnen geproduceerd!

En, welke hotspots aan het Gardameer bezoek jij?

CategoriesEuropa