H

HET SPROOKJESACHTIGE TURKIJE BEZOEKEN: 10 x TIPS OM TE DOEN CAPPADOCIË

wat te doen in Cappadocië - activiteiten Cappadocië - valleien van cappadocië - cappadocië tips - bezienswaardigheden cappadocië - ballonvaart cappadocië - grothotels in Cappadocië - grottenhotels turkije

Cappadocië is een prachtige regio in Midden-Turkije die beroemd is om zijn sprookjesachtige landschap, grotwoningen, opmerkelijke rotsformaties en, natuurlijk, de honderden luchtballonnen die elke ochtend bij zonsopgang de lucht kleuren. Benieuwd naar wat je allemaal kunt doen in Cappadocië? Hieronder vind je 10 tips voor op je bucketlist!

Van een ritje in een luchtballon over de vele valleien tot slapen in grothotels: dit zijn 10 x tips om te doen in het sprookjesachtige Cappadocië >

Neem de Love Valley route naar kasteel Uchisar

De Love Valley is een van de bekendste bezienswaardigheden van Cappadocië. De feeënschoorstenen in deze vallei zijn opvallend hoog en steil, heeft prachtige uitkijkpunten, je ziet de erosie hier extreem goed. En wie het pad in deze ongelooflijke vallei vol rotsformaties volgt, komt terecht bij het Uchisar kasteel. De kastelen zijn hier anders dan dat je gewend bent uit Nederland of Duitsland. Het kasteel is een grote rotsformatie die hoog boven het terrein uittorent, als een enorme mierenhoop, vol kleine donkere gaten. Hoe indrukwekkend!

Hike naar het uitkijkpunt van Rose Valley

Ook Rose valley is één van de meest bekende valleien van Cappadocië. Er zijn hier prachtige (roze)rotsformaties te zien, verborgen grotten en grotkerken. Máár deze plek is vooral bekend vanwege het uitzicht: hét geweldige uitkijkpunt over de volledige vallei.

Meer hiken & valleien: Ihlara, Pasabag, Pigeon & Red Valley

Cappadocië telt vele valleien met bizarre rotsformaties en kleuren variërend van helder wit tot donkere tinten roze. Het is dan ook één van de belangrijkste attractie(s) in het gebied en iets wat je écht niet kunt missen. Naast de Rose Valley en de Love Valley heb je ook andere populaire valleien:

De groene Ihlara met een diepe kloof die werd uitgeslepen door de rivier die nog steeds langs de bodem stroomt. De rotsen van de Pasabag-vallei die op paddenstoelen lijken. Pigeion-valley met uitzicht op kasteel Uchisar en de Red Valley, die bekend staat om dé plek voor de zonsondergang in Cappadocië. Dit is nog maar een handgreep uit de vele valleien, hier vind je een complete lijst >

Meer bezienswaardigheden in Cappadocië >

Bezoek het Goreme openluchtmuseum

Het Goreme openluchtmuseum is een cluster van Byzantijnse kloosterkunst en je vindt er daarom kleurrijke fresco’s op de wanden van de kerken, kappelen en kloosters. Dit in combinatie met adembenemende uitzichten en bijzondere historie van maar liefst 1000 jaar terug, is dit Unesco Werelderfgoed een essentiële stop op elke Cappadocische route. Extra tip: als je dit openluchtmuseum verlaat, vergeet dan niet de weg over te steken om Buckle Church te bezoeken! You won’t regret it.

Stap tijdens zonsopgamg in een luchtballon

Je hebt misschien wel de prachtige foto’s op Pinterest of Instagram voorbij zien komen: duizenden luchtballonen over prachtige valleien. En, hier in Cappadocië kan je het zelf meemaken van bovenaf. Stap in een luchtballon en bekijk hoe de vele valleien en prachtige landschappen in elkaar overvloeien, met de zonsopgang op de achtergrond. écht een activiteit die, als je het ons vraagt, op je bucketlist hoort! Boek hier je luchtballonvaart >

Of bekijk de vele rijzende luchtballonen vanaf de grond

De rijzende luchtballonen tegen het prachtige landschap is ook vanaf de grond een adembenemend uitzicht. Kleurrijke ballonnen in een zee van rotsformaties, helemaal mooi. Kijk zelf maar:

Wist je dat je in Nederland ook een ballonvaart kunt doen? Je doet het hier >

Ontdek de ondergrondse stad Derinkuyu

Hoe je boven de grond prachtige valleien vindt, gaat het ondergronds gewoon verder. Zak af naar de ondergrondse wereld van Cappadocië en bezoek één van de bekendere (in totaal zijn het er 40) ondergrondse steden: Derinkuyu. En ontdek de diverse lagen van de stad en de vele gangen, grotten die ooit dienden ter bescherming de moslim Arabieren tijdens de Arabisch-Byzantijnse oorlog.

Dit zijn 8 x leuke badplaatsen in Turkije >

Bekijk het roze zoutmeer van Lake Tuz

Een bezoek aan het Tuz-meer is één van de minder bekende bezienswaardigheden van Cappadocië, maar zeker niet minder leuk. Dit meer is namelijk een zoutwatermeer dat – onder de juiste omstandigheden – roze kan kleuren. Plus, het is een belangrijke broedplaats voor flamingo’s die hierheen trekken om in de zomer hun flamingobaby’s te krijgen. Dus plan je een bezoek in de zomer heb je niet alleen kans op een volledig roze meer, óók spot je misschien wel (baby)flamingo’s.

Ontdek Cappadocië op de rug van een paard

Wist je dat Cappadocië ‘het land van mooie paarden’ betekent? Toen Cappadocië onderdeel was van het Persich rijk, leverde ze namelijk de beste paarden. Om hier het prachtige gebied vol valleien te ontdekken vanaf de rug van een paard, klinkt dus meer dan logisch. Boek hier je tour >

Slaap in één van de grothotels in Cappadocië

Slapen in de mooiste bezienswaardigheden van Cappadocië? Je doet het in de prachtige grottenhotels. Kamers tussenin de rotsformaties, geweldig uitzicht van zowel je hotelkamer als bij het zwembad. En sommige grothotels hebben een rooftopdag waar je de ballonnen ziet opstijgen bij zonsopgang. Kortom: de ultieme sprookjesbestemming! Populaire grothotels in Cappadocië zijn: AZA Cave hotel en Local Cave house.

En, welke ’te doen in Cappadocië’-tips staan op jouw bucketlist?

CategoriesEuropa