biercocktails - cocktails met bier - mercure hotels - biersafari - trends in de drank industrie - bier in cocktails
D

DIT HOTEL LANCEERT ZIJN EIGEN BIERCOCKTAILS (SAMEN MET LOKALE BROUWERIJEN)

Girls Who Magazine ging samen met Mercure Hotels het land door om  biercocktails te proeven én de brouwerijen te bezoeken waar de biertjes met passie gemaakt worden. Een geslaagde biersafari, die ook jij zou kunnen uitstippelen.

Mercure Hotels staat bij velen bekend om zijn culinair imago en de verbondenheid met de lokale omgeving. Om op een originele manier het lokale aspect van de hotels te ontdekken, hebben ze een eigen selectie aan biercocktails gemaakt. Maar liefst 11 Mercure Hotels in België en Nederland hebben samen met lokale brouwerijen bieren verwerkt in een lekkere cocktail.

Zo kun je binnenkort in Amsterdam, Amersfoort, Den Haag, Groningen en Tilburg genieten van een biercocktail met een local touch. Kiezen tussen een cocktail en biertje hoeft hier dus niet langer.

Biercocktails?

Biercocktails schijnen dé trend in bierland te zijn. En dan hebben we het niet over een sneeuwwitje of Radler, maar over vernieuwende cocktails. Mercure biedt zijn gasten al langer een ruime diversiteit aan lokale bieren aan en wilde deze bierervaring verder uitbreiden.

Shanna Holthaus, Head Of Marketing Benelux bij Accor: “Biercocktails lijken op het eerste zicht misschien vreemd, maar ze zijn volgens bierkenners echt the next big thing in bierland. Mercure is een merk dat bekend staat om zijn link met lokale biertjes en we wilden nu iets nieuws en creatiefs bedenken voor onze gasten. Een biercocktail staat voor ons voor gezelligheid, lokale verbondenheid en de culinaire elementen die belangrijk zijn voor het merk en die onze gasten verwachten in de hotels.”

Deze brouwerij maakt bier van gedoneerde kerstbomen >

biercocktails - cocktails met bier - mercure hotels - biersafari - trends in de drank industrie - bier in cocktailsGirls Who Magazine met Mercure Hotels op bezoek bij Brouwerij La Trappe

Cocktails met een lokale touch

Voor de biercocktails worden leuke combinaties met dito namen bedacht. Denk aan de Biergarita in plaats van een Margarita, een licht zurige verfrissende cocktail met Heineken erin verwerkt.  Of de Campbierie. Waar het bittere van een Campari gecombineerd wordt met IJwit bier. IJwit is een geliefd biertje onder zowel lokals als toeristen.

8 x leuke cadeaus voor bierliefhebbers >

Op bezoek in Den Haag? Daar worden de cocktails in het Mercure Hotel gemaakt met ingrediënten die recht uit hun eigen Green House komen. Deze Dutch Tale is voor de likeurliefhebbers onder ons. Van Kleef jenever wordt namelijk gecombineerd met Kompaans pils.

En zo hebben verschillende Mercure hotels door het hele land hun eigen biercocktails gecreëerd en op de kaart gezet. Liever thuis zelf aan de slag met een biercocktail-recept?
Hier vind je het receptenboek >

Welke biercocktail ga jij proeven tijdens een weekendje weg in Nederland?