E

EEN JUICE BROTHERS CLEANSE: ALLE ANTWOORDEN OP JOUW VRAGEN!

Sapkuur juice brothers. Cleanse juicebrothers. Hoe werkt een Cleanse. Detoxen tips. Een sappen cleans

Drie dagen lang stapte hoofdredactrice Kiki (levensgenieter pur sang) in het leven van een healthy fitgirl. Je zou denken dat dat als ontzettende foodie TOTAAL niet aan haar besteed zou zijn. Drie dagen lang geen wijn, sushi en zelfs geen groente of fruit. Nope, geen enkele variant van vast voedsel. ‘Hoe houd je dat vol?!’, luidde een van de vele vragen. Nou, ze legt het je uit.

‘’Hoe bereid je zo’n cleanse voor?’’

Vóór de cleanse begint de ellende eigenlijk al.. Althans, ellende. Je lichaam wordt er op zich wel gelukkig van wanneer je heel erg gezond gaat leven. En dat is nou precies wat je moet doen voordat je aan een sappenkuur begint.

Afbouwen en de ongezonde levensstijl langzaam uitzwaaien. Het wordt aangeraden om 1 tot 3 dagen vóór en na de cleanse al geen alcohol te nuttigen, geen koffie te drinken (moeilijk) en zo min mogelijk vast voedsel te eten.

Vervolgens is de eerste detoxdag aangebroken en haal je simpelweg je sapjes op bij een van de JuiceBrothers’ locaties.‘’Dat kan toch niet goed zijn voor een mens?!’’

We snappen je gedachte. Zo reageerden wij namelijk ook toen we voor het eerst hoorden dat je drie dagen lang NIETS eet. Maar na enige research en eigen ervaring weten we beter.

Namelijk: een cleanse is wel degelijk goed voor een mens. Ja, echt. We vertellen je hoe het zit.

De mineralen en vitamines die in de sapjes zitten (en dat zijn er nogal veel) geven je verteringssysteem tijd om even uit te rusten. De giftige stoffen in je lijf kunnen tijdens de sappenkuur afgevoerd worden en zo krijgt je lichaam een herstart.

In Kiki’s geval zorgde die herstart voor meer energie, ononderbroken nachten, een beter concentratievermogen, tijdbesparing en misschien wel het belangrijkst: bewustwording van het lichaam. Ineens wordt het duidelijk wat je allemaal wel niet eet en drinkt op een dag. En hoe fit je je voelt als je daar een keertje een break van neemt.

Deze 20 gezonde tussendoortjes nemen jouw trek gelijk weg >

‘’Hoeveel sapjes drink je per dag?’’

Tijdens de cleanse van JuiceBrothers krijg je 6 verschillende sapjes en een  gembershotje per dag.

Sapkuur juice brothers. Cleanse juicebrothers. Hoe werkt een Cleanse. Detoxen tips. Een sappen cleansJuiceBrothers Cleanse // Sapkuur Juice Brothers // juice brothers detox

‘’Heb je dan niet heel veel honger?!’’

Nee, gek hè? Het eerste sapje dronk ik rond half 10 in de ochtend. Daar was ik iedere keer ruim een half uurtje zoet mee (door extreem hoog concentratievermogen zat ik zo lekker in het werk dat ik slokjes vergat te nemen).

Twee uur na het sapje was het tijd voor de volgende. Ieder sapje is redelijk vullend en je hoeft dus maar anderhalf uur te overbruggen. In die tijd drink je bottomless thee en water.

‘’Ik zag alleen maar kauwende mensen en mijn reukvermogen werkte ineens extreem goed’’

‘’Maakt het uit in welke volgorde je de sapjes drinkt?’’

Absoluut. De volgorde van de sappen heeft een grote invloed op hoe je lichaam de voedingsstoffen opneemt. Op een lege maag kunnen voedingsstoffen veel beter opgenomen worden dan wanneer je al iets gegeten hebt. Daarom begint de dag bijvoorbeeld met een gembershotje, een soort groentecaffeïne om je een boost van voedingsstoffen te geven.

De dag eindig je met sapje ‘Vanilla Sky’. Een vullend sapje met onder andere amandelmelk, zodat je de nacht zonder berengeluiden kunt drookomen.

11 x Lekkere Keto Recepten >

Sapkuur juice brothers. Cleanse juicebrothers. Hoe werkt een Cleanse. Detoxen tips. Een sappen cleansJuice Brothers Cleanse // Juice Brothers Detox // Juice Brothers sapkuur

 

‘’Je zult wel hoofdpijn hebben?!’’

Nou, het schijnt dus dat veelvoorkomende bijwerkingen rottige dingen als hoofdpijn, moeheid, duizeligheid en misselijkheid zijn. Ik was dus op het ergste voorbereid waardoor alles hartstikke meeviel. Eén avondje heb ik last gehad van een pijnlijk hoofd, verder voelde ik me goed. Dat is dus echt per persoon verschillend.

‘’Maar zo’n sapkuur is toch ontzettend duur?!’’

Inderdaad. Een cleanse is prijzig. Voor een enkel sappie betaal je omgerekend €7,50, voor een cleanse van 1 dag €45 (zeven flesjes), voor 3 dagen €125 (21 flesjes) en voor 5 dagen €200 (35 flesjes).

Maar, als je erbij stilstaat wat je daadwerkelijk consumeert – namelijk 1 kilo versgeperst fruit en groente, is het eigenlijk helemaal niet zo heel duur. Daarnaast worden de sapjes op een ingewikkelde manier gemaakt, namelijk koudgeperst, zodat er geen voedingsstoffen verdwijnen.

Tja, en je hoeft natuurlijk geen boodschappen, koffies en lunch buiten de deur of andere maaltijden te kopen gedurende je cleanse.

‘’Wat vond je het moeilijkst van de Juice Brothers cleanse?’’

Etende mensen zien was het aller moeilijkst. Eten en ik hebben een gepassioneerde liefdesrelatie en terwijl ik dacht dat het niet mogelijk was, ging ik eten tijdens de sappenkuur nóg meer waarderen.

Ik zag alleen maar kauwende mensen om me heen, mijn reukvermogen werkte ineens extreem goed en ik kwam erachter hoeveel uitdrukkingen er wel niet zijn waar iets van eten in voorkomt.

Ook het zien van foodfoto’s op Instagram was erg pijnlijk. Van een pot mayonaise tot een groene asperge en volwaardige Instagram-maaltijden. Door de feed scrollen was nog nooit zo zwaar.

Sapkuur juice brothers. Cleanse juicebrothers. Hoe werkt een Cleanse. Detoxen tips. Een sappen cleansJuiceBrothers Cleanse // Juice Brothers Sapkuur

 

‘’Wat gebeurde er na de sapkuur?’’

Het was vrijdagochtend toen de cleanse officieel (en geslaagd) was afgelopen. Het was aan alles te merken dat ik de afgelopen 3 dagen extreem gezond had geleefd. Ik was fit (hoefde na 500 meter rennen ineens niet meer uitgeput te stoppen), mijn buik was lekker plat, mijn ogen zagen er gezond uit en ook mijn gezicht was slanker. Het geluksgevoel was er en ik begon vol goede moed aan de dag.

Ik begon niet eens met koffie in de ochtend (hoewel ik daar zo erg naar gesnakt had). Gek hoe je je eet- en drinkgewoontes gaat her-evalueren na zo’n body herstart. De sapkuur heeft me bewuster gemaakt over het innemen van voedsel. Een mens kan blijkbaar prima goed leven met ‘slechts’ 6 flesjes sap per dag, dus waarom eten we zoveel?

”Het duurde niet lang voor er een aangeschoten Kiki aan tafel zat en de menselijke volumeknop razendsnel omhoogschoot.”

Zaterdag stond er een lang gepland openingsdiner van een nieuw restaurant, waarbij er 5-gangen op de planning stond. Mét glazen wijn en Espresso Martini’s. Tja, dat was even slikken. Letterlijk en figuurlijk.

Het duurde dan ook niet lang voor er een hevig aangeschoten Kiki aan tafel zat en de menselijke volumeknop razendsnel omhoogschoot. Na 3 dagen niets eten of drinken kun je je voorstellen dat een eerste wijntje er al ontzettend bij inhakt. De timing van dit etentje was minder, maar mijn bewustzijn was groot en ik het nog 10 x meer genoten dan dat ik normaal al zou doen.

5 x recepten voor een Tropical Bowl >

Ook goed om te weten:

Je spreekt cleanse trouwens uit als klens, niet als het Engelse woord clean met een ‘s’ erachter geplakt. Veel gemaakte fout schijnt, en ik kon wel door de grond zakken toen ik mijn ‘’kliens’’ kwam ophalen en de Juice Brothers-dame mij stellig corrigeerde.

Ook geïnteresseerd in het aangaan van een Juice Brothers sapkuur? Stel gerust de rest van je prikkelende vragen hieronder!

CategoriesDrankje doen