R

RECEPT COUSCOUS MET HALLOUMI EN RODE PAPRIKA

recept couscous met halloumi

Zin in een lekker, makkelijk en gezond recept met couscous in de hoofdrol? In dit artikel vind je een heerlijk couscous-recept met halloumi en gebakken rode paprika.

Weetje over Couscous

Dit ingrediënt is voornamelijk in heel Noord-Afrika enorm populair, waar het op allerlei manieren gegeten wordt. Vaak met groenten of vlees of vis en een pittige saus, maar het komt ook voor dat het als zoete lekkernij gegeten wordt. Dit gebeurt bijvoorbeeld in Egypte, bijvoorbeeld met boter, kaneel, rozijnen en room. In dit artikel vertellen we je hoe je de hartige versie kunt voorbereiden, met halloumi.

Ingrediënten couscous met halloumi

Voordat je kunt beginnen met het klaarmaken van dit heerlijke recept, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat je hier allemaal voor nodig hebt. En dat kun je voor een groot deel gewoon lekker zelf bepalen. Dit recept geeft jou namelijk de mogelijkheid om er helemaal jouw eigen smaak in kwijt te kunnen. Het is hierbij dus goed mogelijk om bepaalde ingrediënten te vervangen als je dit wilt, zodat je je eigen versie ervan kunt maken. Suggesties over wat vandaag te eten kun je ook goed gebruiken als je nog inspiratie zoekt voor andere simpel bewerkbare recepten.

Dit heb je nodig:
Amandelen
Verse koriander
Halloumi
Volkoren couscous
Volle yoghurt
Knoflookteen
Limoen
Rode paprika
Rozijnen
Groentebouillon
Olijfolie
Peper en zout

Een saladekom en een koekenpan. 

Bereidingswijze couscous met halloumi

1. Voorbereiding: begin met het bereiden van de bouillon. Daarnaast zorg je ervoor dat je de amandelen grof hakt, de knoflook perst of fijn snijdt en de koriander hakt. Als je daarmee klaar bent, pers dan de limoen uit. Pak daarna de halloumi erbij en snijd dit in blokjes van zo’n 1 tot 2 cm. De rode paprika kun je in reepjes snijden. 

2. De couscous, rozijnen en de bouillon meng je in de saladekom. Het is verstandig om dit afgedekt zo’n tien minuten te laten wellen. Daarna kun je het los roeren met behulp van een vork. Ondertussen kun je de helft van de olijfolie verhitten in een koekenpan, om de paprikareepjes in zo’n 7 tot 9 minuten te bakken.

3. Nu verhit je de andere olijfolie in een andere koekenpan, waarmee je de limoenrasp en knoflook zo’n halve minuut bakt. Daarna voeg je de halloumi toe, die je in zo’n 3 tot 4 minuten krokant kunt bakken.

4. Nu is de couscous aan de beurt: deze bak je zo’n 1 tot 2 minuten. Als je hiermee klaar bent, kun je de koriander door de couscous mengen.

5. Breng op smaak met wat peper, zout en olijfolie. 

Tijd voor het opmaken van de borden! Verdeel de couscous en schep de reepjes paprika op de borden. De couscous kun je besprenkelen met limoensap, halloumi en amandelen. De volle yoghurt kun je apart serveren.

Inspiratie voor andere recepten

Heb je het recept gemaakt? Heb je je eigen twist eraan gegeven? Leuk! Meer lekkere couscous-recepten vind je hier >

CategoriesFijne Foodspots