N

NIEUWE WIJNWINKEL x RESTAURANT IN NOORD: CHATEAU 2.0 IS GEOPEND

Chateau Amsterdam heeft een bijzonder plekje in ons hart. Is het niet vanwege hun gezellige bottelfeesten, dan is het wel vanwege hun rebelse zomerdrank Piquette. Ondernemers met lef, daar houden wij van. Lef hadden ze ook nodig voor de verhuizing naar een nieuw pand in Noord, but they did it. Chateau Amsterdam 2.0 is geopend.

Restaurants meets terras meets wijnbar meets wijnwinkel

De nieuwe locatie van urban winery Chateau Amsterdam opende aan het einde van de zomer van 2022 (wie zal ‘m ooit vergeten) haar nieuwe deuren in Amsterdam-Noord. In het gigantische pand van 3000 m2 is ruimte gemaakt voor een restaurant met open keuken (yes, yes, yes!), een grote wijnbar, een terras waar – als ‘ie schijnt – de zon te voelen is, een wijnwinkel én een nieuwe productieruimte voor de in Amsterdam gemaakte wijn.

Het was een aardig werkte, van de nieuwe locatie huist in een voormalig vleesverwerkingsbedrijf. Je kunt je wel voorstellen: dat was niet zo’n sfeervolle plek. En nu wordt er dus wijn gemaakt in plaats van vlees geproduceerd. Hallelujah!

Wijnproeverijen in Amsterdam: hier kan het >

Restaurant Chateau Amsterdam

Waar in Chateau Amsterdam 1.0 (laten we het voor het gemak even zo noemen) enkel geborreld kon worden met een paar snacks, pakt het team het op culinair gebied nu wat ruimer aan. De keuken staat onder leiding staat van chef Joey Baal en horeca-manager Cyril Konter. Zij gaan aan de slag met smaakvolle Italiaanse gerechten, met een Zuid-Europese twist. Denk aan pappardelle met langzaam gegaarde ragù van runderschenkel met saffraanboter, konijn à la Niçoise en chocolade semifreddo met boekweit-crème anglaise. En niet te missen: in sommige gerechten wordt wijn van Chateau zelf verwerkt. Lekker circulair!

chateau amsterdam - urban winery chateau - nieuwe locatie chateau amsterdam

Wijnbar met uitzicht op de winery

Dineren kan, maar hóeft niet. Er kan ook gewoon geproefd worden met wat simpele happen ernaast. Dat doe je in de wijnbar x het proeflokaal, waar vandaan de productieruimte goed zichtbaar is. Daardoor krijgen de bezoekers letterlijk een kijkje in de productiekeuken. En is het tijd om naar huis te gaan? Dan loop je natuurlijk nog even langs de wijnwinkel, waar ze naast wijn ook allerlei andere ‘wijn-achtige’ dingen verkopen. Denk aan bijzondere fauteuils, mooie boeken, glaswerk, elpees, kunst en meer van dat.

Chateau Amsterdam is te vinden op Johan van Hasseltweg 51 in Amsterdam-Noord en is geopend van donderdag tot en met zondag. Meer informatie of reserveren kan via www.chateau.amsterdam.

chateau amsterdam - urban winery chateau - nieuwe locatie chateau amsterdam
CategoriesDrankje doen