Fan van heerlijke vleeswaren en wil jij jouw borrel naar een ander niveau brengen? Wij hebben precies wat je zoekt! De nieuwste foodtrend is namelijk een charcuterie chalet en hieronder vind je precies hoe je er een maakt.
De lekkerste vleeswaren in de vorm van een huisje? Vind hier hoe je een charcuterie chalet moet maken >
Let’s meat: de charcuterie
Charcuterie zijn officieel bereide of gedroogde varkensvleesproducten. Maar ook wordt er wild en rundvlees gebruikt of ganzen-en eendenvlees denk bijvoorbeeld aan foie gras en paté. Dat charcuterie staat eigenlijk voor bereid en gedroogd varkensvlees omdat bijna alle delen van het varken verwerkt kunnen worden tot een heerlijke borrelhap.
DIY charcuterie chalet
De charcuterie chalet is een huisje bekleed met verschillende soorten vleeswaren, kaas en andere heerlijke hartige hapjes. Denk bijvoorbeeld aan salami, chorizo, crackertjes, kaasjes, gezouten stokjes, olijven, prosciutto en nootjes. De chalet wordt met zachte of gesmolten kaas aan elkaar gelijmd.
Zin om helemaal uit te pakken? Dan kan je ook nog wat kerstdecoratie toevoegen, zoals een sneeuwpopje van mini mozzarella balletjes, een slee van paprika of een kerstboompje van tijm of andere kruiden. Je kunt helemaal los gaan en het zo gek (en lekker) maken als je zelf wilt.
Tips nodig voor op jouw huisje? Vind hier hoe je de perfecte borrelplank maakt >
Vind hier dé inspiratie voor jouw charcuterie chalet:
Dit bericht bekijken op Instagram
Dit bericht bekijken op Instagram