B

BIJZONDER SLAPEN OP IBIZA, BIJ AGRITURISMO CAS GASI

Oh oh oh Ibiza, het eiland van de parelplekjes. Niet alleen op het gebied van eten (dineren onder de sinaasappelbomen, hallo) maar ook (vooral) als het op slapen aankomt. Een zo’n (‘verstopte’) parel is Cas Gasi, in het hartje van het magische eiland. Is het niet figuurlijk hidden, danwel letterlijk: het boutique hotel ligt tussen de heuvels, moestuinen en olijven boomgaarden. En wie zouden wij zijn om de tip voor onszelf te houden? Precies.

Duurzaam reizen

Filter bij Booking.com op ‘duurzaam reizen accommodatie‘, op ‘zwembad’, op ‘ontbijt inbegrepen’ en ‘restaurant’ en daar rolt zomaar het ‘fantastisch goed 9+’ boutique hotel Cas Gasi uit. Noem ons veeleisend, maar op vakantie heb je daar al het recht toe. Ja toch, niet dan?

Vooral filter één, ‘duurzaam reizen accommodatie’, het groene label van Booking.com, is tegenwoordig vaste stek bij ons. Veel tophotels dragen dit label (hebben wij even geluk), en dragen op deze manier samen met het reisplatform bij aan het transparanter maken van duurzaam reizen, wat belangrijker is dan ooit. Want, ben je eigenlijk wel een tophotel als je in 2022 geen rekening houd met het milieu? Kijk, daar ga je. Een hotel krijgt zo’n label als het zich houdt aan de duurzaamheidscriteria die zijn opgesteld door Travalyst Coalition, dat is een samenwerking tussen reisaanbieders die in de gaten houdt of de duurzaamheidsdoelen behaald worden.

En voilá, Cas Gasi is dus zo’n accommodatie, onder het kopje ‘Duurzaam Reizen-accommodatie’ konden we de stappen zien die zijn genomen om van Cas Gasi een verblijf duurzamer te maken, zoals op het gebied van afval, water (ze gebruiken hier geen plastic flesjes, maar vullen ze glazen flessen op de kamer met bronwater), energie en broeikasgassen. Wat een extra verrassing was bij Cas Gasi was de ontzettend grote moestuin waarvan de gewassen worden verwerkt in het diner.

Goed om te weten: dit zijn de mooiste stranden (met strandbedjes) op Ibiza >

cas gasi ibiza - mooiste hotels ibiza - boutique hotel ibiza

Paradijs tussen de olijfbomen

Al ruim dertig jaar is eigenaresse Margaret bezig met het runnen van een paradijs tussen de olijfbomen. Ze toverde destijds hun casa, een finca uit 1880, om tot het fijne boutique hotel dat het nu is. Het huiselijke en sfeervolle hotel telt 12 kamers van verschillende groottes, waarin de passie van Margaret duidelijk voelbaar is. Het is zo’n plek waar het zwembad iedere ochtend grondig wordt gereinigd. Een plek waar je, zodra je het zwembad uitstapt, een handdoek krijgt toegereikt. Zo’n plek waar ze op dag twee weten hoe jij je koffie graag drinkt. Een plek met persoonlijke aandacht en vakmanschap. Het type plek waar wij graag vertoeven.


Diner uit eigen moestuin

Vertoeven doen we niet alleen graag op de meerdere terrasjes en grote veranda’s tussen het groen, in de gezellige lobby, aan het rustige zwembad of in onze ruime kamer. Nee, vertoeven doen we óók graag in het prachtige en gelijknamige restaurant, waar ook niet-hotelgasten kunnen dineren. Een knus restaurant tussen de bomen en lichtjes, waar de Italiaanse chef zijn gigantische moestuin als uitgangspunt gebruikt voor de menukaart. Duurzaam, we zeiden het toch?

Oogsten ze hier de ene dag aubergines, dan tovert hij ze om tot een smaakexplosie voor de dinergasten van die avond. De tomaten, die zo’n 10 meter naast het restaurant worden geplukt, zijn uiteraard verser dan vers en ook de kruiden uit de tuin vind je terug op je bord. Kortom, een culinair feestje voor wie van puur eten houdt.

cas gasi ibiza - mooiste hotels ibiza - boutique hotel ibiza

Nooit meer weg

Het ‘risico’ van logeren bij Cas Gasi is dat de kans groot is dat je verder vrij weinig van het eiland ziet. Iets dat je natuurlijk zelf in de hand hebt, maar wáárom zou je dit paradijs verlaten? Goedkoop is het niet, daar moeten we eerlijk over zijn, dus you better spend some time here. Zo beginnen wij de dag met de yogalerares, die om 09:00 zorgt dat de gasten soepel en relaxed aan de dag beginnen. Vervolgens schuiven we aan bij het (inbegrepen) ontbijt waar allerlei (vegan) lekkers ligt, maar je óók kunt genieten van jamon Iberico.

Tóch even weg bij Cas Gasi? Hier vind je de leukste activiteiten op het eiland >

spa cas gasi ibiza - bijzonder hotel ibiza

Hup, en door naar het zwembad. Massage, zei je? Wordt geregeld. Even sporten? Je kunt de gym in. Spieren verwennen? Duik lekker de sauna of het bubbelbad in. De plek is van alle gemakken en luxe voorzien, inclusief een clean up van de kamer, ‘s ochtends én ‘s avonds. Aan het woord ‘paradijs’ is niks gelogen. Mogen we Booking.com nogmaals bedanken voor deze vondst? En feel free om ons te bedanken voor het delen van deze vondst (he he;-))

Boek een onvergetelijk verblijf bij Cas Gasi via Booking.com en check meteen de actuele prijzen en beschikbaarheid.

cas gasi ibiza - mooiste hotels ibiza - boutique hotel ibiza

CategoriesEuropa