E

EEN FRISSERE UITSTRALING: 5 TIPS OM ER MINDER VERMOEID UIT TE ZIEN

tips tegen vermoeidheid - hoe je zie er minder moe uit - frissn uitstraling tips

Werken, sporten, het huis enigszins schoon houden, vrienden zien, lief zijn voor jezelf, eten regelen, nog meer werken: wat heeft de mens het druk. Rust pakken is zo belangrijk, maar wannéér dan? Menig mens komt er nauwelijks aan toe. Het gevolg? Je hoort van anderen, of ziet zelf, dat je vermoeid bent. Gelukkig zijn er op deze dagen een paar dingen die je kunt doen voor een frissere uitstraling: dit zijn onze tips.

Wil jij frisser en minder vermoeid uitzien op dagen na een korte nacht? Deze tips zou je kunnen toepassen. Maar onthoud ook: je bent mooi zoals je bent!

1. Draag de juiste make-up

Door make-up op de juiste manier te gebruiken, kun je je vermoeide look absoluut verminderen. Daarbij zijn een paar dingen belangrijk: gebruik allereerst make-up van een kwalitatief merk (de tijden van Etos-huismerken liggen achter ons) zodat het goed blijft zitten en het een goede dekking geeft. De make-up van Charlotte Tilbury is bijvoorbeeld een populaire optie. De juiste foundation zorgt voor een egale huid en een frissere uitstraling.

Foundation vormt de basislaag op je gezicht, maar er is meer om aan te denken als je er minder vermoeid uit wil zien. Zo helpt concealer om oneffenheden en donkere vlekken te camoufleren in het gezicht, met name onder de ogen. Breng dit aan na je foundation! Is je huid dof door de vermoeidheid? Breng wat blush of bronzer aan op je junkbeenderen. Pas verder op met donkere kleuren in je make-up, want dit maakt juist dat je er vermoeider uit kan zien. Vandaag dus even geen smokey eyes.

2. Was je gezicht met koud water

Koud water doet wonderen! Was je gezicht daarom in de ochtenden dat je er vermoeid uitziet met koud water. Het koude water vormt een soort reset voor de huid. Het voelt verfrissend en maakt de huid wakker. Je kunt er ook aan denken om een washandje te vullen met wat ijsklontjes, en dit een tijdje tegen je ogen aan te houden.

Nice: 30 x DIY beauty behandelingen om thuis de proberen >

3. Gebruik voedende crème

Wat ook kan helpen, is een voedende gezichtscrème of oogcrème gebruiken. De juiste crème, passend bij je huidtype, heeft een positieve invloed op de huid. Zo kan het de kringen onder je ogen verminderen en je wallen verkleinen. Bij menig beautysalon kun je binnenwandelen voor advies over welke crème het beste bij jouw huid past. Ook een hydraterend maskertje op z’n tijd kan wonderen doen!

beste gezichtsmaskers droge huid - beste peel-off masker - gezichtsmasker peel-off - gezichtsmasker douglas - gezichtsmasker hema - hydraterend gezichtsmasker - beste hydraterend masker- beste masker tegen rimpels -

4. Masseer je huid

Masseer regelmatig de huid onder je ogen. Doe dit zachtjes en rustig, zodat je huid niet beschadigd. Masseer van de binnenste naar de buitenste ooghoeken, met je hand, of met een speciale Jade roller. Overtollig vocht kan zo onderhuids worden afgevoerd.

5. Analyseer je gezondheid

Ze zeggen het hè: schoonheid komt niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit! Zie je er vaker moe uit? Dan is de kans groot dat je beter voor jezelf kunt zorgen. Probeer gezonder te leven. Slaap wat meer, neem je eet routines onder de loep, beweeg regelmatig. Deze kleine stappen zorgen ervoor dat je huid er beter uitziet, maar misschien nog wel belangrijker: het maakt je gelukkiger!

En, welke stappen onderneem jij voor een frissere uitstraling?

CategoriesChill