R

RESTAURANT CARSTENS: VAN DE VELUWE TOT DE NOORDZEE TEGENOVER AMSTERDAM CS

Carstens Amsterdam

De voorbereidingen voor het nieuw te openen Carstens Amsterdam zijn in volle gang. De brasserie, inspired by voormalig Librije chef Maik Kuijpers, zal naar verwachting begin februari open gaan.

De compacte, duidelijke menukaart biedt voor ieder wat wils: Baambrugs big, Kamperlam, beekforel, Noordzeetong en biologische groenten van de beste telers van het land zijn daarvan een voorproefje.

Het laat zien wat de Nederlandse bodem, velden, weilanden en wateren te bieden hebben; van de Veluwe tot de Noordzee. Carstens werkt met een menukaart die meebeweegt met de vier seizoenen. Zo zien we meer frisse gerechten in de zomer en wat vaker vleesgerechten in de wintermaanden. Daarnaast geeft de middelgrote wijnkaart de liefhebber keus uit diverse wijnen die veelal een connectie met Nederland hebben.

Pure ingrediënten en streekproducten

Carstens wordt een stadse brasserie in hartje Amsterdam en legt de verbinding tussen het stadsleven en authentieke producten uit boerengebieden en de visserij. Veel aandacht voor pure ingrediënten en streekproducten spelen hier de hoofdrol.

Maik Kuijpers over het concept van de brasserie: “Bij Carstens maken we gebruik van eerlijke producten en ingrediënten uit de streek. Dit is een welkome aanvulling op het bestaande restaurantaanbod. Ook waarborgen we een bepaalde efficiency door bijvoorbeeld bij het vlees ook gebruik te maken van de incourante delen. Carstens moet een plek worden voor iedereen die houdt van écht eten.”

Meer restauranttips vind je hier >

De familie Carstens

De naam Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Op dit bijzondere levensverhaal is het boek ‘Publieke Werken’ gebaseerd dat in 2015 verfilmd is. Brasserie Carstens krijgt een eigen ingang aan de Hasselaerssteeg gelegen tussen het Damrak en de Martelaarsgracht.

CategoriesFijne Foodspots