R

RECEPT MEXICAANSE BUDDHA BOWL MET STEAK, GUACAMOLE EN RIJST

buddha bowl - buddha bowl recept - gezonde recepten - makkelijke recepten - gezonde gerechten - mexicaans recept - mexicaans gerecht

Leuke kommetjes en schaaltjes vol met hartige en gezonde ingrediënten, ook wel Buddha Bowls genoemd. Ze zijn super populair, en dat is niet zo gek: het is een lekker gerecht dat makkelijk zelf te maken is. Hieronder vind je het recept voor een Mexicaanse variant met steak, guacamole en rijst.

Vind hier het Buddha Bowl recept > 

Maar eerst, nog meer informatie over deze kleurrijke bowls. Een Buddha Bowl is een “bowl” die een beetje lijkt op de bolle buik van Boeddha omdat die overvol en hartverwarmend is, gevuld met heerlijke en gezonde ingrediënten. Het is een gebalanceerde maaltijd die meestal lekker kleurrijk maar vooral erg gezond en vullend is. Je kan ook makkelijk allemaal restjes uit je koelkast verwerken in jouw bowl, want er bestaat geen vast recept.

De basis bestaat meestal uit vezels. Dit kan quinoa zijn, couscous, parelgort of bijvoorbeeld rijst. Met toppings zoals guacamole en mais brengt deze variant je naar Zuid-Amerikaanse sferen.

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 9 andere gezonde Buddha Bowl recepten > 

Ingrediënten 

Voor de knoflook rijst:

1 el boter
375 gr voorgekookte rijst
2 tl gehakte knoflook
650 ml warme kippenbouillon
1 snufje zout
3 el limoensap
15 gr gehakte koriander (optioneel)

Voor de steak bowls:
1 bereide steak
2 grote handen maïs
4 el guacamole
4 el zure room
2 grote handen gegrilde groenten
2 el salsa
(zwarte bonen)
(hete saus)
(hete pepers)

Bereidingswijze

  1. Doe de rijst 2 minuten in een zeef onder koud stromend water en wrijf met je vingers over de rijst om eventueel zetmeel te verwijderen.
  2. Verhit dan de boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  3. Voeg daarna de afgespoelde rijst toe en rooster het 2-3 minuten, roer regelmatig zodat de rijst niet blijft plakken of verbrand.
  4. Voeg dan de knoflook toe en kook deze 30 seconden (tot de knoflook geurig is).
  5. Voeg daarna de kippenbouillon, het zout en het limoensap toe en laat het aan de kook komen, roer maar één keer om klontjes te breken.
  6. Dek dit dan af, zet het vuur laag en laat de rijst 12-15 minuten koken of tot het water opdroogt.
  7. Laat het 5 minuten staan ​​voordat je de koriander toevoegt.
  8. Doe de rijst en biefstuk in een kom en ga los met al jouw favoriete toppings.
  9. Nu is het tijd om van jouw bowl te gaan genieten!

Wanneer ga jij dit heerlijke Mexicaanse Buddha Bowl recept maken?

Bron: Little Spice Jar