R

RECEPT GRIEKSE KIPPENSOEP MET CITROEN

soep recept - soep recepten - kippensoep recept - kippensoep maken - griekse recepten

Huisgemaakte soep maken? Goed idee! Omdat warme bouillons op z’n tijd gewoon heel lekker zijn en tevens het perfecte remidie is tegen een griepgevoel. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke Griekse kippensoep met citroen.

Vind hier het recept voor de kippensoep > 

Ingrediënten 

± 2 liter kippenbouillon
3 el olijfolie
8 teentjes knoflook, fijngehakt
1 zoete ui
1 grote citroen, geperst
2 kipfilet zonder vel
185 gr parel couscous
1/2 tl geplette rode peper
50 gr verkruimelde feta
15-20 gr gehakte bieslook
Zout
Pepe
r

Vind hier nog 15 gezonde soep recepten om jezelf lekker warm te houden >

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan van 6-8 liter op middelhoog vuur.
  2. Schil de ui, snijd het in vieren en daarna in dunne reepjes.
  3. Als de olie heet is, bak je de ui en de gehakte knoflook 3-4 minuten om zacht te worden.
  4. Voeg daarna de kippenbouillon, rauwe kipfilets, citroenschil en geplette rode paprika toe.
  5. Zet het vuur hoger, dek af en breng aan de kook. Als het eenmaal gekookt is, zet je het vuur lager en laat je het 5 minuten sudderen.
  6. Roer de couscous, 1 theelepel zout en zwarte peper erdoor. Laat dit nog 5 minuten sudderen en zet dan het vuur uit.
  7. Haal met behulp van een tang de twee kipfilets uit de pan.
  8. Gebruik een vork en de tang om de kip te ‘versnipperen’ en doe het dan terug in de pan.
  9. Roer dan de fetakaas en de gehakte bieslook erdoor.
  10. Proef het even en voeg indien nodig nog wat zout en peper toe.
  11. Serveer de soep warm in een van jouw leukste kommen!

Kleine tip: aan het einde van de maand geen of weinig eet-budget over? Dan is het maken van een grote pan soep de ideale manier om geld te besparen! Voor een maaltijdsoepje zijn namelijk weinig ingrediënten nodig, meerdere personen kunnen ervan genieten en overgebleven soep kun je invriezen.



Met wie ga jij binnenkort genieten van deze Griekse kippensoep?

Bron: A Spicy Perspective