1

12 x BRUINE KROEGEN IN AMSTERDAM WAAR JE OOK KUNT ETEN

Eetcafes Amsterdam

De bruine kroeg is een bekend fenomeen in Amsterdam. De kleedjes, het houten interieur en de knusse sfeer: ze zijn overal te vinden in de stad. GIRLS WHO zet de leukste 10 op een rijtje waar je óók nog eens goed kan eten.

1. ’t Zwaantje

In de Berenstraat vind je restaurant ’t Zwaantje: een gezellig bruin café, waar je na een dag winkelen heerlijk kunt uitrusten. Door de jaren heen is de menukaart steeds uitgebreider geworden. Je komt hier voor typische Hollandse gerechten met een Frans tintje. Een authentiek Amsterdams restaurant, aanrader!

Lees hieronder meer over de bruine kroegen in Amsterdam >

2. De reiger

Midden in de Jordaan zit café- restaurant De Reiger. Het is één van de oudste eetcafés van Amsterdam. De reiger staat vooral bekend om zijn ouderwetse gastvrijheid en de Bourgondische eerlijkheid van het eten. Je kunt hier niet reserveren, zoek gewoon een tafeltje uit en bestel een lekker biertje.

3. De Parel

Ook weer een heerlijk plekje midden in de Jordaan: De Parel. Dit café is het aller-knuste restaurant van Amsterdam en zit in de Westerstraat. De Parel serveert een een standaard menu waarin je keuze hebt uit 4 of 5 gangen. Neem vooral tijd voor de super uitgebreide wijnkaart. Tipje!

4. Café De Toog

In hartje Oud West (op de hoek ban de Brederodestraat en de Nicolaas Beetsstraat) loop je tegen Café De Toog aan. Al jaren lang is dit een gezellig eetcafé een begrip in Amsterdam: ze hebben een ruim bier assortiment en serveren lekkere maaltijden. Echt een gezellige plek om samen te komen met vrienden, vriendinnen of familie.

Ook leuk: 5 x Live jazz in Amsterdam >

5. Café De Gaeper

Wat ooit begon als een oude drogisterij, is tegenwoordig een authentiek Amsterdams bruin café: Café De Gaeper. Het is een plek waar iedereen elkaar ontmoet voor een lekker hapje en drankje. Bestel zeker De Gaeper Superburger met frietjes en een frisse salade.

6. Café Cook

Café Cook zit verscholen tussen de Jan van Galenstraat en de Jan Evertsenstraat in de Baarsjes. Het is een hele fijne plek voor een drankje en een snack. Café Cook heeft een enorm terras waar je lekker in het zonnetje kunt zitten. Je kan hier trouwens ook goed lunchen.

Onder de Instagram post vind je meer bruine eetcafés in Amsterdam >

7. Blaffende Vis

Wie ken dit café niet? De Blaffende Vis is een populair café in de Jordaan. Elke dag is hier wel iets te doen en mensen komen hier graag voor een hapje en drankje. In de ochtend komen de Jordanezen voor een kop koffie en in de avond hangen de studenten er vaak rond. Het is een prima nacht om ouderwets door te zakken.

8. Van Beeren

Eetcafé Van Beeren is één van die zeldzame pareltjes in Amsterdam. Het is een echt Amsterdams café waar de nadruk ligt op lekker eten. Van typische ‘eetcafé-gerechten zoals een schnitzel tot aan een heerlijk gebakken zeebaarsje, je kunt hier gevarieerd eten. Ook is er dagelijks een avondschotel op het menu voor €13,00.

9. De Duvel

Ongedwongen genieten bij eetcafé De Duvel. Je vindt deze geweldige plek op de Eerste van der Helststraat in de Pijp. In deze oude volksbuurt is De Duvel inmiddels een begrip. Of je nu zin hebt in een lunch of borrel, deze plek nodigt altijd uit om tot rust te komen.

Scroll naar beneden voor meer tips >

Toch liever thuis een hapje eten? Hier vind je 15 x diner recepten voor een romantisch avondje thuis >

10. De Pilsvogel

Bij dit gezellige bruine eetcafé in de Pijp kun je zowel binnen als buiten gezellig borrelen en lekker eten bestellen. Rond een uur of 10 gaat de muziek wat harder en wordt er regelmatig gedanst. In de afgelopen jaren heeft De Pilsvogel ook een flinke upgrade gekregen qua verbouwing en uitstraling. De sfeer van de gezellige kroeg is behouden, maar de inrichting is er ontzettend op vooruit gegaan.

En? Bij welk bruin café ga jij binnenkort een hapje eten?

CategoriesFijne Foodspots