T

TOFFE HOTSPOT-TO-BE IN UTRECHT: BOTANIA FOOD & BEER GARDEN

lowlander - street food club - utrecht - botania beer garden - beer garden utrecht - lowlander restaurant

Net als wij altijd op zoek naar de leukste, nieuwste tentjes? Lees dan snel verder! De historische binnenstad van Utrecht is binnenkort een nieuw horecaconcept rijker. Bierbrouwer Lowlander en The Streetfood Club hebben de krachten gebundeld om het voormalig Broesepand in het centrum aan de Stadhuisbrug nieuw leven in te blazen. Op 11 september zal hier Botania Food & Beer Garden haar deuren openen.

Lees meer over de nieuwe hotspot: Botania Food & Beer Garden >

Wes Schreutlekamp en Joost Bergsteijn – de mannen achter The Streetfood Club, Rum Club en Carmel Market – zitten niet stil. In het enorme pand in hartje Utrecht openen zij binnenkort food & beer garden Botania. Daarbij werken ze samen met Lowlander Beer.

Ontdek bij Botania

Botania Food & Beer Garden belooft een inspirerende ontmoetingsplek te worden waar lekkere bieren en (h)eerlijke gerechten samen komen. Een match made in heaven, lijkt ons – en dat allemaal in een sfeervolle, tropisch groene oase.

10 x Mooie hotels in Utrecht >

Oprichter en Chief Botanical Officer Frederik Kampman: “We vinden het ontzettend inspirerend om chefs aan het werk te zien. Waar wij botanicals zoals kruiden, specerijen en fruit toevoegen aan onze bieren, voegen zij deze net zo goed toe aan gerechten om deze meer kleur, smaak en diepgang te kunnen geven. Des te mooier vinden we het om deze werelden samen te brengen.”

Botania goes green

Niet alleen de locatie zal een groene oase zijn. Botania is gevestigd in het onlangs geopende Green UP: het warenhuis van de toekomst waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. “Voor Botania is dat niet anders,” zegt Wes Schreutelkamp. “We geloven dat gezond en voedzaam eten hartstikke lekker is en zeker niet saai hoeft te zijn.”

31 x Leuke activiteiten om te doen in de Domstad >

Daarnaast proberen ze zoveel mogelijk producten een tweede leven te geven. Ze zullen werken met lokale, biologische leveranciers voor eerlijke en smaakvolle ingrediënten en niets zal zomaar weggegooid worden. “Zo werken we bijvoorbeeld samen met De Clique, die siropen maken van overgebleven citrusschillen en koffiedik recyclen voor een heuse oesterzwamkwekerij.”

De kaart

Ook de menukaart biedt genoeg keuzes, zodat er voor ieder wat wils is. De kaart bestaat grotendeels uit vegetarische en vegan gerechten: overwegend gezond en afgewisseld door guilty pleasures. Van huisgemaakte bananen pannenkoekjes en pittige bloemkool currys tot finger food zoals halloumi frietjes en mais tempura.

10 x Vegan restaurants in Utrecht voor lunch en diner >

Workshops & masterclasses

Bovendien zullen er ook maandelijkse evenementen bij Botania worden georganiseerd. “Als het aankomt op een groenere toekomst in combinatie met smaak, delen wij onze kennis maar al te graag,” aldus Frederik Kampman. “Daarom lanceren we verschillende workshops, masterclasses en seminars die jou hier alles over zullen leren.”

Botania is vanaf zaterdag 11 september iedere maandag tot en met zondag geopend voor ontbijt, lunch en diner. 

CategoriesFijne Foodspots