D

DOEN! 15 x MOOIE PLUKTUINEN IN NEDERLAND

moeder dochter uitje - moederdag activiteiten - moeder dochter activiteiten - pluktuinen - pluktuin - pluktuinen nederland - fruittuin - fruittuinen - groentetuin - fruit plukken - bloemen plukken - pluktuinen amsterdam -

Op eigen houtje rondlopen tussen  bloemen, kruiden en fruitbomen, om deze vervolgens zelf te plukken en in je mand te stoppen. Wie wil dat nou niet? Precies! Hieronder vind je de 8 leukste pluktuinen in Nederland. Pluk de dag!

Vind hier de leukste pluktuinen in Nederland >

Maar eerst, wat is een pluktuin eigenlijk?

Simpel gezegd is een pluktuin een grote tuin die vol staat met verschillende soorten bloemen of fruitbomen. Van deze bloemen of bomen mag jij je eigen boeket of mand gaan vullen, die je zelf met de hand hebt geplukt. Zo kun je niet alleen ontspannen tussen het groen, maar kun je ook nog eens je aanwinst meenemen naar huis. Wij zijn dan ook heel blij met al deze pluktuinen in Nederland!

Plukken op de Zuiderkrib

Boerderij de Zuiderkrib in de Noordoostpolder heeft niet alleen een pluktuin die 7 dagen vrij toegankelijk is (in de periode juli tot en met oktober), ook organiseren ze hier  regelmatig workshops met een zelf pluk veldboeket en koffie & taart. Leuk: Op het erf staat dan ook een pipowagen met handgemaakte artikelen als postkaarten, keramiek én boerenijs. Ook leuk: je kunt een bezoekje aan deze pluktuin in Nederland combineren met de historische stadjes Vollenhove en Blokzijl en Genemuiden.
Pluktuin Zuiderkrib >
 
 
pluktuinen nederland

Pluktuin Bosjes Fruit, Gieterveen

De Pluktuin Bosjes Fruit is een unieke pluktuin met veel zomerfruit. Ze telen het fruit op een zo een natuurlijk mogelijke manier. Door de koude nachten zijn er dit jaar weinig pruimen, maar gelukkig wel lekker veel kersen. Het zomerfruit groeit in de buitenlucht en in de volle grond, dit geeft een natuurlijke groei en een heerlijke smaak.
Google Maps:
Bosje 3, Gieterveen
Bosjes Fruit > 

Lavendelboerderij, Stroe

De lavendel wandeltuin op deze boerderij is meer dan 5000 m2 groot en uniek in Nederland. Hier kun je allerlei soorten naast elkaar beoordelen op kleur, geur en vorm. Op verschillende plaatsen rondom de tuin zijn zitjes gemaakt zodat je rustig kunt genieten van de grote lavendelbedden. Ook pluk je hier dus je eigen bosje lavendel!
Google Maps: Stroeerweg 35, Stroe
Lavendelboerderij > 

Fruittuin van West, Amsterdam

Bij deze pluktuin in Amsterdam West kun je naast fruit of groenten plukken ook lekker rondkijken in het winkeltje bij de tuin. Na jouw avontuurtje op de fruittuin zin in wat lekkers? Geniet hier van een warme koffie, koud drankje, lekker broodje of een huisgemaakt taartje; allemaal om mee te nemen naar huis óf de boomgaard in!
Google Maps: Tom Schreursweg 48, Amsterdam
Fruittuin van West > 

pluktuinen - pluktuin - pluktuinen nederland - fruittuin - fruittuinen - groentetuin - fruit plukken - bloemen plukken

Bloemenzee, Kruiningen

Hier pluk je wel iets heel bijzonders, namelijk zeekraal. Ontdek precies hoe zeekraal gekweekt wordt en help met snijden. Daarnaast kun je hier ook bloemen plukken in de pluktuin met een bloemenassortiment van meer dan 150 bloemensoorten. Klaar met dat gepluk? Geniet dan op het terras van een drankje, gebak en kleinfruit.
Google Maps: Blauwhoefseweg 2c, Kruiningen
Bloemenzee > 

Zomerbloemen Pluktuin, Nes a/d Amstel

Heb je zin om thuis een mooi veldboeket neer te zetten? Kom dit dan zelf plukken op de pluktuin! Ze hebben nu ook een mooi assortiment met tuinplanten staan. Als je wilt leren hoe je de door jezelf geplukte bloemen tot een mooi veldboeket kan binden kijk dan naar hun Bloemenplukarrangement.
Google Maps: Amsteldijk Zuid 183b, Nes a/d Amstel
Zomerbloemen Pluktuin >

Meer originele activiteiten in Nederland >

Raspberry Maxx

Bij deze pluktuin staat alles in het teken van frambozen. Naast het plukken, zijn er veel andere activiteiten. Zo organiseren ze jaarlijks een frambozenontbijt en is er ook een frambozenpicknick. Ze hebben allerlei leuke plekjes gemaakt in de buitenlucht en met minder weer kun je gezellig in de serre zitten. Frambozen fans, eat you heart out!
Google Maps: Steenoven 28, Meijel
Raspberry Maxx >

pluktuinen gelderlang - pluktuin amstelveen - pluktuin amsterdam noord - pluktuin texel

Zelfpluktuin Texel, Oudeschild

Fruit, groente en bloemen: hier is bijna alles wel te plukken. Na al die activiteiten kun je lekker relaxen op het binnen- of buitenterras met een stuk zelfgemaakte taart, glas aardbeienlimonade, vruchtensmoothie of schepijsje. Vanaf juni kun je aardbeien plukken en vanaf juli verschillende soorten fruit, groenten en bloemen.
Google Maps: Middellandseweg 4, Oudeschild
Zelfpluktuin >

 

Do it yourselves Plukgeluk, Winterswijk

Bij deze pluktuin in Winterswijk kun je zelf een prachtig boeket samenstellen met mooie onbespoten seizoensbloemen. Do it yourselves Plukgeluk >
Meer pluktuinen Gelderland zijn de Veldhof, de Nieuwe Ronde, de Eekhoeve en de Biobakker Oogsttuin.

Ook leuk: dit zijn de mooiste wijngaarden in Nederland >

Miss Hyacinth, Sint Oedenrode

Met zo ongeveer 50 soorten bloemen is er hier keuze genoeg. Stel je eigen boeket samen en geniet daarna lekker in de grote tuin van een kop thee met eigengebakken koek, cake of taart van de gastvrouw. Het doel van deze pluktuin is om naar huis te gaan met een gevoel van ‘wat is het leven mooi’.
Google Maps: Damianenweg 26, Sint-Oedenrod
Miss Hyacinth > 

En, aan welke van deze leuke pluktuinen in Nederland breng jij als eerste een bezoekje?

CategoriesWalk & Visit