DO / Walk & Visit

DOEN! 8 x DE LEUKSTE PLUKTUINEN IN NEDERLAND

pluktuinen - pluktuin - pluktuinen nederland - fruittuin - fruittuinen - groentetuin - fruit plukken - bloemen plukken

Op eigen houtje rondlopen tussen allerlei verschillende bloemen, kruiden en fruit. Wie wil dat nou niet? Voor wie geen ruimte heeft voor een tuin is een pluktuin een geweldige uitkomst. Hieronder vind je de 8 leukste pluktuinen in Nederland. Pluk de dag!

Vind hier de pluktuinen in Nederland >

Pluktuin Bosjes Fruit, Gieterveen

De Pluktuin Bosjes Fruit is een unieke pluktuin met veel zomerfruit. Ze telen het fruit op een zo een natuurlijk mogelijke manier. Door de koude nachten zijn er dit jaar weinig pruimen, maar gelukkig wel lekker veel kersen. Het zomerfruit groeit in de buitenlucht en in de volle grond, dit geeft een natuurlijke groei en een heerlijke smaak.
Google Maps:
Bosje 3, Gieterveen
Bosjes Fruit > 

Lavendelboerderij, Stroe

De lavendel wandeltuin op deze boerderij is meer dan 5000 m2 groot en uniek in Nederland. Hier kun je allerlei soorten naast elkaar beoordelen op kleur, geur en vorm. Op verschillende plaatsen rondom de tuin zijn zitjes gemaakt zodat je rustig kunt genieten van de grote lavendelbedden. Ook pluk je hier dus je eigen bosje lavendel!
Google Maps: Stroeerweg 35, Stroe
Lavendelboerderij > 

Fruittuin van West, Amsterdam

Naast fruit of groenten plukken kun je hier lekker rondkijken in het winkeltje bij de tuin. Na jouw avontuurtje op de fruittuin zin in wat lekkers? Geniet hier van een warme koffie, koud drankje, lekker broodje of een huisgemaakt taartje; allemaal om mee te nemen naar huis óf de boomgaard in!
Google Maps: Tom Schreursweg 48, Amsterdam
Fruittuin van West > 

pluktuinen - pluktuin - pluktuinen nederland - fruittuin - fruittuinen - groentetuin - fruit plukken - bloemen plukken

Bloemenzee, Kruiningen

Hier pluk je wel iets heel bijzonders, namelijk zeekraal. Ontdek precies hoe zeekraal gekweekt wordt en help met snijden. Daarnaast kun je hier ook bloemen plukken in de pluktuin met een bloemenassortiment van meer dan 150 bloemensoorten. Klaar met dat gepluk? Geniet dan op het terras van een drankje, gebak en kleinfruit.
Google Maps: Blauwhoefseweg 2c, Kruiningen
Bloemenzee > 

Zomerbloemen Pluktuin, Nes a/d Amstel

Heb je zin om thuis een mooi veldboeket neer te zetten? Kom dit dan zelf plukken op de pluktuin! Ze hebben nu ook een mooi assortiment met tuinplanten staan. Als je wilt leren hoe je de door jezelf geplukte bloemen tot een mooi veldboeket kan binden kijk dan naar hun Bloemenplukarrangement.
Google Maps: Amsteldijk Zuid 183b, Nes a/d Amstel
Zomerbloemen Pluktuin >

Raspberry Maxx

Bij deze pluktuin staat alles in het teken van frambozen. Naast het plukken, zijn er veel andere activiteiten. Zo organiseren ze jaarlijks een frambozenontbijt en is er ook een frambozenpicknick. Ze hebben allerlei leuke plekjes gemaakt in de buitenlucht en met minder weer kun je gezellig in de serre zitten. Frambozen fans, eat you heart out!
Google Maps: Steenoven 28, Meijel
Raspberry Maxx >

pluktuinen - pluktuin - pluktuinen nederland - fruittuin - fruittuinen - groentetuin - fruit plukken - bloemen plukken

Zelfpluktuin Texel, Oudeschild

Fruit, groente en bloemen: hier is bijna alles wel te plukken. Na al die activiteiten kun je lekker relaxen op het binnen- of buitenterras met een stuk zelfgemaakte taart, glas aardbeienlimonade, vruchtensmoothie of schepijsje. Vanaf juni kun je aardbeien plukken en vanaf juli verschillende soorten fruit, groenten en bloemen.
Google Maps: Middellandseweg 4, Oudeschild
Zelfpluktuin >

Miss Hyacinth, Sint Oedenrode

Met zo ongeveer 50 soorten bloemen is er hier keuze genoeg. Stel je eigen boeket samen en geniet daarna lekker in de grote tuin van een kop thee met eigengebakken koek, cake of taart van de gastvrouw. Het doel van deze pluktuin is om naar huis te gaan met een gevoel van ‘wat is het leven mooi’.
Google Maps: Damianenweg 26, Sint-Oedenrod
Miss Hyacinth > 
En, aan welke van deze leuke pluktuinen in Nederland breng jij als eerste een bezoekje?Gerelateerde artikelen

kerst tijdens corona - kerstmis vieren corona - kerst corona - alternatieven kerst vieren - feestdagen 2020 - kerst 2020 - kerst tips - kerst ideeen corona

KERST VIEREN TIJDENS CORONA – 16 ORIGINELE ALTERNATIEVEN