Y

YES, HET BLOESEMPARK STAAT WEER IN BLOEI! DIT MOET JE EROVER WETEN

bloesempark amsterdamse bos 2021 - bloesempark amsterdamse bos - bloesempark amstelveen - bloesempark - bloesempark amsterdam - bloesemboom amsterdamse bos

De Japanse sierkers is een prachtige boom met in het voorjaar veel bloesem. De eerste bloesem van deze kers is waarschijnlijk deze week in het Amsterdamse Bos te zien. Perfect voor een middaguitje, maar ook in dit park zijn extra maatregelen getroffen om drukte te voorkomen. Hieronder vind je alles wat je dit jaar over het Bloesempark in het Amsterdamse Bos wilt weten.

Genieten van de prachtige bloesem van de Japanse sierkers? Vind hier alles wat je wilt weten over het Bloesempark in het Amsterdamse Bos 2021 >

Wanneer is de bloeiperiode van het bloesempark?

Waarschijnlijk zijn de eerste bloesems in de loop van deze week (week 12) zien. Via de Facebook en Instagram accounts van het Amsterdamse Bos zijn updates over de bloesem te volgen. De bloei van de bloesem duurt, afhankelijk van wind, zon en regen, ongeveer twee weken.

Kersenbloesem Amsterdamse bos 2021 bezoeken

Net als eerdere jaren is de verwachting dat er veel Amsterdammers tijdens deze bloei naar het Bloesempark zullen komen om te genieten en om foto’s te maken van de prachtige bomen. Toch zal het bezoeken van de ‘bloesempracht’ dit jaar net even anders zijn.

Ook leuk! Vind nog meer mooie parken voor een fijne wandeling in Amsterdam >

Maatregelen Bloesempark 2021

Naast de gebruikelijke coronaregels – 1,5 meter afstand houden, looproutes en een maximum aantal bezoekers per huishouden – mogen er maar maximaal 150 mensen tegelijk in het park en kun je er dit jaar niet picknicken. Je mag maximaal een half uur in het park blijven en er wordt aangeraden om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Wat is het beste bezoekmoment?

De rustige tijden in het Bloesempark zullen vroeg in de ochtend en doordeweeks (maar niet op woensdag) zijn. Zo voorkom je drukte en heb je de meeste kans op een mooie Instagrammable foto zonder honderd mensen in beeld!

En, wanneer bezoek jij het prachtige Bloesempark in het Amsterdamse Bos?

CategoriesWalk & Visit