O

Op en top verzorgd met biologische huidverzorgingsproducten

Biologische huidverzorgingsproducten

Biologische huidverzorgingsproducten en andere natuurlijke cosmetica zijn gemaakt van oliën, kruiden en extracten die op een milieuvriendelijke manier worden geproduceerd, zonder gebruik van schadelijke chemicaliën. Ze vermijden ingrediënten zoals SLS en parabenen. Om er zeker van te zijn dat je echt natuurlijke producten gebruikt, kun je letten op keurmerken. Wees ook voorzichtig met producten die beweren ‘natuurlijk’ te zijn, want soms kan die term gebruikt worden, zelfs als er maar een heel klein beetje natuurlijke ingrediënten in zit. Maar waaruit bestaan deze natuurlijke en biologische producten? En welke stoffen moet je zeker vermijden? Lees hier!

Dit is een partnerbericht

Natuurlijke producten voor een mooie uitstraling

Biologische of natuurlijke cosmetica is goed voor zowel jou als het milieu. Het is vriendelijker voor de natuur en voorkomt het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen. Bovendien is het zacht voor je huid, die stoffen kan opnemen, inclusief chemicaliën die in cosmetische producten zitten. Die chemicaliën belanden vaak ook in het afvoerputje en dat is slecht voor het milieu.

Natuurlijke producten zijn daarentegen vaak makkelijk afbreekbaar in de natuur, in tegenstelling tot bijvoorbeeld stoffen zoals triclosan, die dat niet zijn. Verder zijn er een hoop schadelijke stoffen die je beter kunt vermijden in de producten die je dagelijks gebruikt. Maar over welke schadelijke stoffen praten we dan?

Schadelijke stoffen

Niet-biologische producten bevatten vaak schadelijke stoffen, zoals minerale olie, paraffine, parabenen, kunstmatige kleur- en geurstoffen, SLS, siliconen, propyleenglycol, PEG’s en ftalaten. Deze stoffen kunnen in je bloed terechtkomen en een verstorend effect hebben op je hormonen wanneer ze zich in vetweefsel ophopen, vooral bij stoffen zoals BPA’s.

Dit zijn de haartrend van 2023 >

Sommige mensen kunnen heftig reageren op deze chemicaliën en bijvoorbeeld last krijgen van eczeem en irritaties. Daarnaast hebben deze stoffen ook negatieve gevolgen voor het milieu, omdat ze bijvoorbeeld via het afvoerputje in het water belanden. Het is belangrijk om te weten dat parabenen, die als conserveermiddelen worden gebruikt, bijna in alle reguliere verzorgingsproducten voorkomen. Bovendien kan het gebruik van paraffine, afkomstig van aardolie, verslavend zijn, omdat het de huid volledig afsluit en de natuurlijke afvoer van afvalstoffen en de aanmaak van huideigen vetten verhindert.

Wat is er zoal te krijgen?

Deze producten zijn helemaal natuurlijk, biologisch, diervriendelijk en geschikt voor veganisten. Bovendien bevatten ze geen schadelijke stoffen zoals parabenen, PPD, SLS, siliconen, kunstmatige geuren, chemische zonnefilters en sulfaten.

Door te kiezen voor deze veilige en natuurlijke cosmetica kunnen we niet alleen onze eigen schoonheid bevorderen, maar ook veranderingen in de wereld. Ga dus voor verzorging met biologische huidverzorgingsproducten en geniet van de voordelen voor zowel jezelf als het milieu!

CategoriesNiet gecategoriseerd