A

ACTIVITEITEN VOOR EEN REGENACHTIGE ZOMERDAG: 12 x TIPS

Activiteiten voor een regenachtige zomerdag - Zomeractiviteiten binnen

Komt het met pijpenstelen uit de lucht vallen, terwijl het gewoon hoogzomer is? Balen! Maar gelukkig is er geen nood aan de man, er zijn nog genoeg leuke activiteiten voor een regenachtige zomerdag te bedenken. Haal je spelletjescollectie tevoorschijn, maak een heerlijke kop thee en geniet van één van deze 12 ideeën om de regenachtige dag door te komen. Want zoals het gezegde gaat: “Regen op je trouwdag brengt geluk”, dus waarom niet op een andere dag?

Vies weer? Dit zijn 12 x activiteiten voor een regenachtige zomerdag!

1. Organiseer een etentje bij je thuis

Als het toch al regenachtig weer is, kun je die dag nét zo goed heerlijk doorbrengen in de keuken als dat je ding is. Nodig je vriendinnen, die door het weer waarschijnlijk toch even goed niks te doen hebben, uit en trek je beste kookboeken uit de kast. Maak een lekkere pasta of bijvoorbeeld risotto voor ze klaar, en als je toch de hele dag in de keuken staat heb je misschien ook zin om een lekkere tiramisu voor te bereiden. Wijntje erbij, cheers!

2. Lees een boek in een knus koffietentje

Voor deze activiteit moet je wel even je paraplu en (regen)laarzen uit de kast trekken, maar als je eenmaal in dat koffietentje zit kun je uren lang ongestoord lezen en genieten van het getik van de regen op de ramen. Cappuccino erbij, neem op deze druilerige dag ook een lekker taartje en duik in je boek. Geniet van je regenachtige zomermiddag!

3. Beschilder kaarsen met je vriendinnen: activiteiten voor een regenachtige zomerdag

Je hebt de ‘DIY’ misschien wel voorbij zien komen, het is namelijk één van de interieurtrends op dit moment en op deze druilerige zomerdag kom je er dan eindelijk aan toe: kaarsen beschilderen! Koop een paar simpele witte dinerkaarsen en een paar gekleurde (geur)kaarsjes. Smelt de kleine kaarsjes door ze een kwartiertje aan te zetten en gebruik het gekleurde kaarsvet om bloemetjes, hartjes en sterretjes op je witte dinerkaarsen te maken!

4. Ga eindelijk weer eens naar het tuincentrum

Leuke activiteiten voor een regenachtige zomerdag zijn eigenlijk precies díe activiteiten waar je nooit aan toekomt, bijvoorbeeld even uitgebreid naar het tuincentrum gaan om naar de kamerplanten te kijken! Zoek van tevoren de hoekjes van je huis uit waar wel een mooie plant mag komen en ga op pad voor de perfecte kamerplant, sierpot en natuurlijk de andere benodigdheden als potgrond! Zo verstrijk je zó een aantal regenachtige uren.

6. De hele middag vintage winkels afstruinen

Naar kringloopwinkels gaan is altijd leuk. Maar wanneer heb je nou de tijd om in de auto te stappen en álle leuke kringloopwinkels in de buurt in één keer af te gaan? Nou, op regenachtige zomerdagen dus! Neem uitgebreid de tijd om leuk servies, unieke lampenkappen of oude boeken uit te zoeken. Het regent toch!

Meer kringloopwinkels? Dit zijn 5 x leuke in Utrecht >

7. Organiseer een filmmiddag met je vriendinnen

Iedereen heeft een lijstje met films die ze écht (nog) een keer wil zien. Deze tip past dus perfect in het rijtje activiteiten voor een regenachtige zomerdag! Nodig je vriendinnen of zus uit, kruip onder een knus dekentje met een kop thee en voor je het weet is de druilerige middag om.

8. Activiteiten voor een regenachtige zomerdag: je zomerkleding uitzoeken

Dat het regent betekent niet dat je niet meer in de zomerse vibe bent. Gebruik de middag daarom om je zomerkast (alvast) uit te zoeken. De truien heb je inmiddels vast al wel opgeborgen maar wanneer heb je voor het laatst ál je zomerkleding doorgespit om te kijken wat écht nog leuk staat en de moeite waar is om te houden?

9. Houd een theeproeverij-middag

Op zoek naar unieke en rustige activiteiten voor een regenachtige zomerdag met je vriendinnen? Nodig ze uit voor een thee-proeverij! Iedereen neemt zijn of haar meest unieke theezakjes mee en proef ze één voor één. Nog leuker als iedereen van tevoren iets lekkers bakt en een mooi verhaal bij haar thee weet te vertellen. Lekker opwarmen in je knusse huis ondanks de regen. Kaarsjes aan en de sfeer is gezet!

10. Regel een kledingruil met je vriendinnen

Zin om plaats in je kast te maken voor leuke, nieuwe zomerkleding? Organiseer dan een kledingruil met je vriendinnen. Zoek uit welke kleding jij niet meer leuk vind staan maar die voor anderen nog wel leuk kan zijn en neem ze mee om te ruilen voor leuke kledingstukken van je vriendinnen waar zijzelf op uitgekeken zijn. Zo ben jij van je oude kleding af en heb je er allerlei leuke, nieuwe kledingstukken bij voor de zomer!

11. …Óf een plantenruil: activiteiten voor een regenachtige zomerdag

Als we het toch over ruilen & over activiteiten voor een regenachtige zomerdag hebben, kunnen we net zo goed plantjes gaan ruilen! Trommel je vriendinnen met groene vingers op en verzamel een paar stekjes van je planten bij elkaar. Ruil ze met je vriendinnen tegen andere stekjes die jij nog in je collectie wil. Je hebt je regenachtige middag zo uitgezeten én je hebt er allerlei nieuwe plantjes bij!

12. Maak een zomer-bucketlist voor dit jaar

Op een regenachtige middag doe je misschien wel niks liever dan fantaseren over de zon. Maak daarom een lijstje met dingen die je deze zomer écht nog mee wil maken. Dan kan zo groot zijn als een ballonvaart maken, maar mag ook zo klein zijn als picknicken in het park. Zet ze op een rijtje en geniet van de zonnige dagen die komen gaan!

En, welke van deze activiteiten voor een regenachtige zomerdag kies jij?

CategoriesChill