J

JAMES CHAIB VERKOZEN TOT NEDERLANDSE BARTENDER 2019 TIJDENS DE WORLD CLASS COMPETITION

james chaib - Na een bloedstollende finale afgelopen 1 en 2 juli in de Nolet Distillery in Schiedam, werd James Chaib van The Tailor in Amsterdam bekroond tot Nederlandse DIAGEO WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2019 tijdens de Noord-Europese finale van de World Class Competition. Zo, dat is een mond vol! - the tailor

Girls Who Drink, leuk nieuwtje! Na een bloedstollende finale afgelopen 1 en 2 juli in de Nolet Distillery in Schiedam, werd James Chaib van The Tailor in Amsterdam bekroond tot Nederlandse DIAGEO WORLD CLASS™ Bartender of the Year 2019 tijdens de Noord-Europese finale van de World Class Competition. Zo, dat is een mond vol!

Maar het is ook niet zómaar een prijs. 18 Bartenders uit 6 verschillende landen namen het  namelijk tegen elkaar op. Per land werd één winnaar verkozen. Benieuwd naar zijn cocktails? Je vindt James achter de bar van The Tailor in Grand Hotel Krasnapolsky, waar je zijn creaties zelf kunt proeven.

Naast het behalen van deze felbegeerde titel, is James Chaib nu ook deel van de World Class Family. Hij mag op 25 en 26 september naar Glasgow voor de internationale finale van de World Class Competition, waar bartenders van over de hele wereld meestrijden om de titel van World Class Bartender of the Year 2019 Worldwide. Dan komen we te weten wie de Australische bartender Orlando Marzo zal opvolgen als ‘s werelds beste bartender.

Ook leuk: 4 x de lekkerste recepten voor Bloody Mary’s >

Wat houdt deze competitie precies in?

De WORLD CLASS Competition is ‘s werelds grootste bartending wedstrijd waar meer dan 10.000 bartenders uit 56 verschillende landen aan meedoen. Dit jaar werd er voor de eerste keer een Noord-Europese finale georganiseerd, waarbij er tijdens een twee-daagse wedstrijd de beste bartender per land wordt verkozen.

Laten we hopen op de winst dus. Wij wensen James Chaib heel veel succes!