5

5 LESSEN UIT ‘NICE GIRLS DON’T GET THE CORNER OFFICE’

carrièreboek voor vrouwen - Carrieretips Werken Promotie Netwerken Verantwoordelijkheid Ondernemen

De titel van deze bestseller doet misschien vermoeden dat je een bitch moet zijn om carrière te maken maar niets is minder waar. In dit ultieme carrièreboek voor vrouwen worden tips gedeeld om het heel ver te schoppen, en daar hoef je echt geen bitch voor te zijn. Aan de hand van veelgemaakte fouten worden nieuwe inzichten en tips gegeven die iedereen aan het begin van z’n carrière kan gebruiken. En de 5 beste lessen delen wij hier met jou!

 

1. Onderschat het belang van een mentor niet.

“Kies een paar mensen uit voor wie je bewondering hebt en vraag of ze bereid zijn om elke maand een half uur tot een uur jouw vragen over werk en carrière te beantwoorden. Hoe preciezer je vraag, des te groter de kans dat je ‘ja’ te horen krijgt”. Er zijn een heleboel mensen die door precies dezelfde fase zijn gegaan als waar jij nu door gaat. Waarom zou je hen niet om hulp vragen? Scheelt een heleboel tijd en kopzorgen.

Zo ontdek je welke carrière bij je past >

2. Blijf niet wachten tot je krijgt wat je wilt.

Waar je vroeger vaak hoorde “kindjes die vragen worden overgeslagen” werkt het op de werkvloer precies andersom. Bedenk wat je wilt en waarom je dat wilt. Wees direct, recht door zee en bedenk twee of drie goede redenen bij elk verzoek. Grote kans dat je dan eerder krijgt wat je wilt dan als je blijft wachten tot het aan komt waaien.

Boek Carrieretips Promotie Verantwoordelijkheid Carriereswitch NetwerkenNice girls don’t get the corner office// boek voor powervrouwen // carrièreboek voor vrouwen

3. Wees niet bang om gebruik te maken van je contacten.

Netwerken is echt niet zo eng als het klinkt, en het kan je juist heel veel opleveren! Lees hier hoe je leert netwerken als een professional. 

4. Wil niet door iedereen aardig gevonden worden.

Je kan niet door iedereen aardig gevonden worden. Punt. Heel jammer, want het liefst worden we allemaal door iedereen aardig gevonden, maar zo werkt het nu eenmaal niet. Zet jezelf hier dus overheen en weg met dat please-gedrag. Als je lekker jezelf bent vinden de meeste mensen je namelijk écht wel leuk. En zo niet dan hebben ze pech.

Ereaders

5. Neem niet alle verantwoordelijkheid.

Dit klinkt misschien een beetje gek maar als je eindverantwoordelijk bent voor een project betekend het niet dat je alles van dat project moet doen. Wees niet bang om aan collega’s hulp te vragen en hen verantwoordelijk te maken voor hun eigen deel. Scheelt voor jou een hoop stress en geeft hen waarschijnlijk een goed gevoel omdat ze hun steentje kunnen bijdragen aan het project.

7 x Ultieme tips voor een betere Work-Life Balance >

Tenslotte, ga iets doen wat je leuk vind of waar je op z’n minst een beetje plezier uit haalt. En waar je de huur van kan betalen. Je staat aan het begin van je carrière en kan altijd nog een andere richting op gaan. Neem het allemaal vooral niet te serieus.

Wil je nog even doorlezen? Naast dit boek zijn er nog genoeg andere boeken voor een beetje motivatie!

Ereaders

 

CategoriesChill