T

TOP 10 BESTE BARBECUE RECEPTEN BOEKEN

barbecue recepten - barbecue recept - barbecue boeken - barbecue boek recepten

Wat er absoluut niet mag ontbreken op mooie zomeravonden? Een heerlijke BBQ met het gezin of vrienden natuurlijk! Maar, welke originele barbecue gerechten ga je klaar maken? Hier vind je de 10 beste boeken voor barbecue recepten om inspiratie uit te halen.

Vind de beste barbecue recepten boeken hier > 

1. BBQ boek Smokey Goodness

Smokey Goodness is het BBQ-kookboek van wereldkampioen Barbecue, Jord Althuizen. Met dit boek haal je het beste uit je BBQ. Vind hierin alles over (voor)bereidingen en temperatuurbeheersing, gouden tips en inspirerende recepten: van whole hog tot pulled pork en van sushi roll tot kip op een bierblikje. Dit is zeker een must-have voor in de kast tussen jouw BBQ boeken!
Hier koop je Smokey Goodness >

barbecue - barbecuen - barbecue boeken recepten

2. Smokey Goodness 2

De tweede Smokey Goodness BBQ-bestseller van BBQ-koning Jord Althuizen. Ga mee op zoek naar de BBQ-cultuur van Zuid-Amerika en ga next level in je eigen achtertuin. Maak werk van je BBQ-hobby! Dit boek won de Gouden Garde Publieksprijs voor Kookboek van het Jaar dus is ook zeker de moeite waard!
Koop Smokey Goodness 2 hier > 

barbecue recepten - recepten boeken - kookboeken

Dit zijn de leukste kookboeken om cadeau te doen >

3. Kookbijbels – BBQBijbel

Op zoek naar een culinaire bbq boek? Haal hier dan je inspiratie uit! Waar vroeger een barbecue uit spareribs en worst bestond, bereiden mensen nu complete maaltijden op de grill. Groente, vis, schaal- en schelpdieren en zelfs fruit zijn hierbij net zo geliefd. In BBQbijbel laat barbecuekoning Julius Jaspers aan de hand van duidelijke stap-voor-stapfoto’s en heldere icoontjes zien wat er allemaal mogelijk is en vind je zijn 250 meest geliefde recepten.
Hier koop je BBQBijbel >

bbq - bbq recepten - bbq bijbel

Meer leuke BBQ boeken >

4. Rook!

In Rook! staat het roken van vlees, vis, gevogelte en groente centraal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen warm-roken (kippers en ham) en koud-roken (zoals mozarella affumicata en Scandinavische zalm). Steven Raichlen richt zich alleen op het roken van gerechten – van gerookte vleeswaren en zeevruchten tot gerookte cocktails, specerijen en desserts.
Hier koop je het boek Rook! >

barbecue gerechten - barbecue tips

5. 500 barbecuegerechten

In dit boek vind je 500 recepten, aangevuld met tips voor het kiezen van de geschikte ingrediënten, de essentiële barbecuetechnieken, het bereiden van marinades en heerlijke bijgerechten. Kies uit honderden gerechten vanuit de hele wereld, ook vegetarische en gezonde gerechten, en ontdek opnieuw hoe lekker barbecuen kan zijn.
Koop het boek hier >

Handig! Vind hier 10 barbecue tips voor culinaire avondjes >

6. Het vuur de baas

Het vuur de baas verzamelt de meest gestelde vragen op barbecuegebied in één boek. Welke barbecue moet ik aanschaffen? Wat is de juiste brandstof? Hoe steek ik mijn barbecue veilig aan? Hoe maak ik zelf goede rubs en sauzen? Wat heb ik nodig om mee te doen aan een BBQ-wedstrijd? Barbecue-autoriteit Dennis van Koutrik, oprichter van Het BBQ Genootschap, geeft antwoord op al deze vragen en laat je zien dat ook jij het vuur de baas kunt zijn.
Hier koop je het boek Het vuur de baas >

7. Smart BBQ 

In Smart BBQ neemt Julius Jaspers je mee naar de wortels van het koken. Vuurtje stoken, rooster erboven en vlees, vis, groente garen. Terug naar de basis, noem het ‘oerkoken’.
Voor dit boek heeft hij gebruikgemaakt van elf verschillende barbecues. Het draait bij barbecueën natuurlijk niet alleen om vlees; vis en groente krijgen daarom net zoveel aandacht, en achterin staan diverse rubs, marinades en sauzen.
Hier koop je Smart BBQ >

bbq tips

Meer goede BBQ boeken >

8. Smokey Goodness No Worries BBQ

In dit boek van Jord Althuizen ontdek je de laid-back Aussie approach tot barbecueën. Voor wie op zoek is naar een easy summer BBQ, maar ook echt BBQ-avontuur. In geen land zijn ze gekker op barbecueën dan in Australië. Dus, ook benieuwd waar die roo bar nu echt voor dient? Of nieuwsgierig naar een croc steak Dundee style? Hier vind je het antwoord op al je BBQ-vragen!
Hier bestel je het boek >

barbecue tips

Ook handig! Vind hier 10 x toffe reisboeken voor inspiratie >

9. Over rook

In dit boek kom je alles te weten over het roken van vlees, vis en groenten: het verschil tussen warm en koud roken, de materialen die je als thuisroker te beschikking staan, de subtiele smaakverschillen tussen roken op eik, beuk, hickory of hooi en de ideale temperatuur waarop je je hout laat smeulen. Het ultieme handboek over warm en koud roken!
Hier koop je Over rook >

10. Franklin Barbecue

Leer alles over het koken van vlees en brisket van de meest beroemde pitmaster van Amerika en eigenaar van het waanzinnig populaire restaurant in Austin Texas: Franklin Barbecue – winnaar van Texas Monthly’s felbegeerde Best Barbecue Joint in Texas.
Een Engelse titel vol met heerlijke recepten!
Koop Franklin Barbecue hier > 

Welke van deze boeken met barbecue recepten ga jij als eerste in huis halen?