C

CULINAIRE TIP IN LISSABON: RESTAURANTIMPERIUM BAIRRO DO AVILLEZ

Tips Lissabon. Culinaire tips in Lissabon. Citytrip in Lissabon. Bairro do Avillez. Chef Jose Avillez. Beco Gourmet Cabaret. Taberna. Eten in Lissabon

Voor iedere culinair liefhebber een tip die je absoluut niet over moet slaan tijdens jouw citytrip in Lissabon. Bairro do Avillez: één gebouw, drie restaurants. Daarnaast niet van zomaar een chef, maar van één van de meest geprezen chefs van Portugal: José Avillez.

In misschien wel de leukste wijk van Lissabon – Chiado – vind je een deel van zijn restaurantimperium: een voormalig klooster van 1000 vierkante meters. Het pand biedt onderdak aan maar liefst drie restaurantconcepten. Terwijl de drie concepten compleet verschillend zijn, weet je dat je hier aanschuift voor een (bizar) goede maaltijd. Op zijn Portugees en dus tevens lekker betaalbaar.

Girls Who Magazine wipte uiteraard langs Bairro do Avillez om twee van de drie restaurantconcepten uit te proberen tijdens een citytrip in Lissabon. We leggen je graag even uit waarom je deze plekken als foodie absoluut niet moet skippen!

Bairro do Avillez – Taberna

Het eerste restaurant dat je aantreft bij binnenkomst in Bairro do Avillez is de Taberna. De zaak wordt grotendeels bezet gehouden door Portugese lui. Tijdens hun lange lunchpauzes lopen ze even bij hun favoriete chef naar binnen voor een stevige maaltijd. Tegen beter weten in natuurlijk, want met 15 restaurants, waarvan één 2-sterrenzaak, zal je deze busy bee niet zo snel tegenkomen in de keuken.

In deze keuken houden de chefs zich bezig met het bereiden van traditionele, Portugese delicatessen. In een modern jasje wel te verstaan.

Op de (zeer) uitgebreide kaart vind je allerlei lekkers om samen met je tafelgenoot te kunnen delen. Van een nori-toren met daarin makreel, een sandwich met verse tonijn, ontploffende olijven tot aan een selectie aan Portugese kazen. En omdat de gerechten in voorgerecht formaat op tafel verschijnen, kun je helemaal losgaan met bestellen en lekker veel proeven.

Tips Lissabon. Culinaire tips in Lissabon. Citytrip in Lissabon. Bairro do Avillez. Chef Jose Avillez. Beco Gourmet Cabaret. Taberna. Eten in LissabonBairro do Avillez // Citytrip in Lissabon

 

Terwijl de zakenlui na een vluchtige lunch weer terug aan het werk gaan, kun je bij Taberna net zo goed urenlang tafelen. De sfeer is relaxed en het personeel weet de combi van professioneel en informeel goed toe te passen. Bij gebrek aan vastberadenheid kun je ze ook gewoon vragen naar hun culinaire adviezen. Ze helpen je graag!

Toen we de lunch eindigden met salted caramel, brownie, koffie-ijs en pastel de nata wisten we het zeker: dit was de lekkerste lunch in tijden. En terwijl je in één van de restaurants van misschien wel de beste chef van Lissabon zit, is het eten (en de wijn) hartstikke betaalbaar.
Tijd voor jullie om ons advies op te volgen en tijdens jou citytrip in Lissabon bij Taberna te gaan lunchen. Of dineren, want dat kan er ook!

Tips Lissabon. Culinaire tips in Lissabon. Citytrip in Lissabon. Bairro do Avillez. Chef Jose Avillez. Beco Gourmet Cabaret. Taberna. Eten in LissabonBairro do Avillez // Taberna // Chef-kok José Avillez

5 x culinaire films voor foodies >

Bairro do Avillez – Beco Cabaret Gourmet

Eenmaal warm gemaakt met de fantastische lunch bij Taberna, was er geen twijfel meer over mogelijk om nog één van de restaurantconcepten in Bairro do Avillez uit te proberen. Achterin het pand vind je – achter een mysterieuze deur – Beco Cabaret Gourmet.

Een onvergetelijke avond, eentje voor in de culinaire boeken. Dat is was je kunt verwachten wanneer je reservering gemaakt is (let op: open van woensdag t/m zondag). Met Beco Cabaret Gourmet creëerde chef-kok José Avillez een legendarische en verrassende ervaring waar het plezier van haute cuisine voldoet aan de allure van showbusiness.

Tips Lissabon. Culinaire tips in Lissabon. Citytrip in Lissabon. Bairro do Avillez. Chef Jose Avillez. Beco Gourmet Cabaret. Taberna. Eten in LissabonDinertip Lissabon // Citytrip in Lissabon

Tijdens de ‘dinner-and-a-show’ worden alle zintuigen geprikkeld. Terwijl je stuk voor stuk geniet van 14 bijzondere gerechten (van eetbare lipstick tot kaviaar en chocoladetomaat), gebeurt er van alles om je heen. De drie talentvolle vrouwen acteren, dansen en zingen om je heen, terwijl de restauranthost zijn intrede doet en de dinershow aan elkaar praat.

Het kan haast niet gekker worden, totdat de chef uit de keuken stapt en het podium op loopt, om daar een fantastische stem te laten horen.

Een kosmopolitische plek met dito menu dat vergezeld wordt door een cabaretvoorstelling. De ervaring is haast niet in woorden uit te drukken en juist daarom zo leuk om een keer mee te maken. Voor de 14 gerechten en de entertainment betaal je €95 per persoon. Hartstikke waard.

Nog een sfeerimpressie:

https://www.youtube.com/watch?v=uEh5421A8iI&feature=youtu.be

Dit zijn de grootste verschillen tussen Lissabon en Porto >

Bairro do Avillez – Páteo

Tussen Taberna en Beco Gourmet Cabaret bevindt zich het derde restaurant. Ook deze zaak zit vol met Portugees publiek. De visliefhebbers: dat is namelijk de specialiteit van Páteo. Vis eten op een verfrissende plek. Genoeg ruimte tussen de tafels en een interieur dat geïnspireerd is op typische Portugese ruimtes. Deze eetervaring houden wij tegoed voor ons volgende tripje naar Lissabon. Ben jij er nou eerder dan wij, laat ons dan zeker weten wat je ervan vond!

Tips Lissabon. Culinaire tips in Lissabon. Citytrip in Lissabon. Bairro do Avillez. Chef Jose Avillez. Beco Gourmet Cabaret. Taberna. Eten in Lissabon

Tips Lissabon. Culinaire tips in Lissabon. Citytrip in Lissabon. Bairro do Avillez. Chef Jose Avillez. Beco Gourmet Cabaret. Taberna. Eten in Lissabon

Bairro do Avillez
Rua Nova da Trindade, 18
1200-303 Lisboa

Meer reistips vind je hier >

Wanneer vertrek jij naar de Portugese hoofdstad voor een (culinaire) citytrip? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring!

 

CategoriesEuropa