A

ALLES OVER RAMEN NOODLES: DIT IS WAT JE MOET WETEN

ramen noodles - ramen amsterdam - noodles amsterdam - ramen noodles eten - ramen recept - ramen noodle recepten

Waarschijnlijk heb je er al eens van gehoord of heb je het zelfs al eens gegeten: de Japanse ramen noodles. Door heel Nederland is deze populaire noodlesoep steeds meer te vinden, maar niet iedereen is ervan op de hoogte wat ramen nou precies is. Wij leggen het je uit: dit moet je weten over ramen noodles.

De Ramen

Het eerste om te onthouden is dat Ramen de naam voor het gerecht is, en niet voor de noodles zelf. Het belangrijkste is de bouillon. Hierin vind je veel varianten, afhankelijk van de regio waar het gemaakt wordt en wat voor ‘signature smaak’ eraan wordt gegeven. Maar meestal bestaat de broth uit een basis van dashi (een bouillon van kombu en tonijn) waaraan varkensvlees en/of kippenvlees worden toegevoegd. Vervolgens wordt deze soep lang gekookt zodat je een intense smaak krijgt.Ook lekker! Vind hier 15 x de beste dim sum restaurants door heel Nederland >

De Noodles

Ook de noodles zijn niet de noodles die jij waarschijnlijk kent. Deze noodles worden namelijk gemaakt van bloem, water en kansui. Kansui is een mineraalrijkwater dat ervoor zorgt dat de noodles in het hete water nog steeds lekker blijven.

De Tare

Naast de verschillende soorten bouillon komt ramen ook nog in verschillende tares (basissen). De tare is een zoutige substantie dat onderin het schaaltje wordt gedaan. De meest voorkomende basis is de shoyu (soya) maar je ziet ook vaak shio (een zoutbasis) of miso (gefermenteerde bonen).

10 x ramen restaurants in Amsterdam >

De Toppings

De toppings variëren ook, maar meestal vind je bovenop je bowl of ramen cha siu (varkenpoot), een half zachtgekookt eitje, nori, lente ui en kun je het vaak ook nog eens uitbreiden met andere heerlijke producten zoals kimchi of bamboo. Tegenwoordig zijn er ook veel vegetarische varianten te bestellen in Ramen restaurants.

Al zin gekregen om binnenkort ergens ramen noodles te gaan eten, of deze thuis te maken? Wij wel!