A

ANTIEKWINKELTJES IN AMSTERDAM: DIT ZIJN DE LEUKSTE

antiek winkels Nederland - Antiekcentrum Amsterdam - brocante Amsterdam - antieke meubels Amsterdam - antiek inkoop Amsterdam - spiegelstraat Amsterdam - curiosa Amsterdam -

Voor al onze brocante lovers wemelt het antiekwinkeltjes in Amsterdam. Op deze plekjes scoor je de mooiste pareltjes én help je mee aan een duurzamere wereld door de antiekstukken een tweede, of misschien wel derde, vierde.. leven te geven!

Op zoek naar leuke antiekwinkeltjes in Amsterdam? Dit zijn de leukste op een rijtje >

Antiekcentrum Amsterdam

We beginnen met misschien wel de grootste antiekwinkel van heel Nederland: het Antiekcentrum Amsterdam. Met een breed aanbod van antiek, kunst en verzamelobjecten van ruim 55 handelaren is het niet de vraag óf je slaagt, maar met wat voor prachtige parels je thuis komt. Ook leuk: meerdere keren per jaar organiseert het Antiekcentrum een buitenmarkt.

Ook leuk! 15 x de mooiste plantenwinkels door heel Nederland >

Madame Blue Delftware & Dutch Jewelry

Ben je op zoek naar oudhollandse tegels, Delftsblauw aardewerk en gouden sieraden? Dan is de antiekwinkel Madame Blue Delftware & Dutch Jewelry – de naam verklapt het al – een plek waar je zeker slaagt.

Van Dijk en Ko

Bij het antiekwinkeltje Van Dijk en Ko tref je unieke, vintage en industriële meubelstukken van over de hele wereld. Maar ook een grote hoeveelheid onverwachte voorwerken, glaswerk, lampenkappen én tuinmeubilair. Dus, of je nu blij wordt van meubels met een Deens Design of van Hongaarse kasten, banken en tafels: in de industriële loods in Amsterdam vind je het allemaal. En óók online overigens >

Nostalgia & Curiosa Amsterdam

De altijd bruisende Jordaan is misschien wel één van de bekendste wijken van Amsterdam met hippe hotspots en gezellige sferen. Maar, wist je dat je in deze altijd levendige wijk ook terecht kunt voor een goede antiek hunt? Zo vind je in een prachtige monumentaal winkelpand, midden in het district Nostalgia & Curiosa Amsterdam, waar je mooi pronkstukken scoort die nog nét zijn gered van de sloophamer uit hotels, kerken en palazzo’s.

Nieuwe Spiegelstraat

Nog zo’n leuk adres, maar dan in in de grachtengordel van het Rijksmuseum. In het Spiegelkwartier aan de Nieuwe Spiegelstraat vind je meer dan 80 kunstgalerijen en antiquairs op een rijtje, waar je klassieke én hedendaagse stukken van over de hele wereld scoort.

Ook leuk! Dit zijn 8 x de leukste vintage winkels in Amsterdam >

Tertius Collection

Het is niet zo gek dat veel antiekliefhebbers Tertius Collection op hun ‘to go’ lijstje hebben genoteerd. Deze bijzondere galerie- en interieurwinkel biedt namelijk een fascinerende mix van antieke kunst, moderne kunst én design, van ‘s werelds bekendste kunstenaars en designers.

En, in welke leuke antiekwinkeltjes in Amsterdam snuffel jij rond?

CategoriesNiet gecategoriseerd