A

ALL-DAY FOODCAFÉ MEDDENS IN MONUMENTAAL WARENHUIS

Restaurant MEDDENS: Met een oppervlakte van 400 meter gonst het in het voormalig monumentaal warenhuis van de ontmoetingen en verhalen. Het fotogenieke interieur, het supervriendelijke en professionele personeel, de open keuken en de uitgebreide kaart met vis in de hoofdrol. Wij zijn groot fan!

Wat blijkt het weer een goed idee, om het Mokum eens te verlaten voor een culinaire uitstap in een andere stad. We bezochten mediastad Hilversum om het gloednieuwe restaurant MEDDENS te ervaren. Met een oppervlakte van 400 meter gonst het in het voormalig monumentaal warenhuis van de ontmoetingen en verhalen. Het fotogenieke interieur, het supervriendelijke en professionele personeel, de open keuken en de uitgebreide kaart met vis in de hoofdrol. Wij zijn groot fan!

9 ondernemingen

Ondernemer Marco van Velthooven (SNCKBR, REX, Fat Joe’s, Pasta & Wine) koos voor zijn onderneming een pand met een verhaal. In het voormalige – en gelijknamige – modemerk opende hij zo’n 3,5 week geleden officieel zijn nieuwste aanwinst. Een design door Horecafabriek brengt MEDDENS nieuwe levendigheid naar de Kerkbrink in Hilversum.

Dagje Maastricht? Dit zijn de leukste hotspots!

Het woest aantrekkelijke interieur

All-day foodcafé MEDDENS is helemaal van nu, wat dus inhoudt dat ook over het ‘Instagrammable’ interieur goed is nagedacht. Want nee generatie +, social media is niet meer weg te denken uit de horeca. Dat vond de Horecafabriek ook, waardoor fotogenieke kiekjes een belangrijke rol speelden in zijn ontwerp. Voorbeelden daarvan zijn de roze tinten en zelfontworpen vogelkooitjes op de eerste verdieping, diepgroene en roestoranje kleuren op de volgende en blauwe muren met palmbladeren op weer een andere etage. Ook de gigantische bar, St. Tropez-achtige toiletten, een vis-etagère en de suède stoeltjes dragen bij aan de beeldschone uitstraling. Wij hebben zelden zo’n mooie zaak gezien.

‘’Het terras heeft bij mooi weer plaats voor 130 zonaanbidders en dankzij de luifels en heaters duurt het zomerseizoen extra lang.’’

Drie fotogenieke etages

Een wenteltrap verbindt de drie prachtige, open verdiepingen met elkaar. Op de begane grond met informele sfeer en 360-graden bar kun je stijlvol borrelen met zowel grote als kleine groepjes. Via de trap passeren we gasten de tweede (tussen)verdieping, waar we tegen een open keuken in groentinten en visvitrine aanlopen. Niet alleen op het menu zwemmen vissen je om de oren. Ook de groen geschubde muur op de verdieping van de keuken knipoogt naar het thema. De derde verdieping is de plek voor een lang en intiem diner, waar stoere en rustige elementen gecreëerd worden door betonnen wanden en messing accenten. Nog daarboven is ruimte voor overleg of private dining voor 18 gasten en de prachtige toiletten.

Dit zijn de verschillen tussen Antwerpen en Gent!

Wat staat er op het menu?

Restaurant MEDDENS is niet enkel een showpony: je kunt er ook nog eens supergoed eten. Niet alleen in de avond, maar ook tijdens lunchtijd kun je hier terecht voor een menukaart dat voor 70% uit visgerechten bestaat. Stijlvolle torens met fruit de mere, fritto misto, oesters, kaviaar, kingcrab, sliptongen, coquilles, tonijn- en zalmtartaar. De smaak en uitstraling van de gerechten sluiten naadloos aan bij het verfijnde interieur.

Geen visliefhebber? Geen probleem, het restaurant sluit niemand buiten. Met vega opties als burrata, avocado hummus en carpaccio van rode biet wordt de vegetariër flink verwend hier. Ook vleesliefhebbers staan voor lastige keuzes tussen bijvoorbeeld boneless chicken met truffel & friet, steak tartaar of een dikke ossenhaas.

‘Het is een groot en ambitieus project. Maar door de drie verdiepingen van het prachtige monumentale pand is MEDDENS een plek die alle elementen van horeca samenbrengt. Een nieuw gezicht voor Hilversum.’
– Marco van Velthooven, eigenaar MEDDENS.

Een welgemeende glimlach

Waar de Amsterdamse horeca tegen een groeiend probleem van personeelstekort aanloopt, lijken ze hier in Hilversum geen last van te hebben. Niet bij restaurant MEDDENS in ieder geval, waar alleen maar geschoold horecapersoneel rond lijkt te lopen. Ze houden alles nauwlettend in te gaten. Van ontvangst tot laatste waterslok, nauwkeurige uitleg van ingrediënten, schone toiletten en welgemeende glimlach op de gezichten. Nog maar 3,5 week open en nu al een geoliede machine. Bij MEDDENS ben je in goede handen.

Visfuif VISSA

De mensen van MEDDENS snappen de feestelijke behoefte van Hilversum, en is daarom nu al bezig met het organiseren van feestjes. Je begrijpt het goed, een maandelijkse visfuif waarbij iedere laatste vrijdag van de maand oesters voor één euri, een gezelige DJ en brede selectie aan Gin & Tonics. Ben jij erbij?

Met drie verdiepingen, zogenaamde ‘social media hoekjes’ en een groot terras in hartje Hilversum beloven er de komende jaren nog flink wat ontmoetingen en verhalen bij te komen. Zeker als je ruimte hebt voor 180 couverts – die sinds dag 1 iedere dag allemaal gevuld zijn. Bedankt voor de heerlijke avond en catch you later!

Dit roze restaurant heeft de lekkerste vis en het mooiste interieur #hotspothilversum #rozerestaurant

 

 

CategoriesFijne Foodspots