Best irritant, vonden wij in het begin, toen de choco-repen van Tony’s Chocolonely niet meer gelijk verdeeld waren. Totdat we het verhaal erachter wisten. Er is dus een reden waarom de reep van Tony’s Chocolonely niet uit gelijke stukjes bestaat…
Slaafvrije Chocolade
De Nederlandse journalist Teun van de Keuken (Tony, dus) is oprichter van het populaire chocolademerk. Jaren geleden onderzocht hij de moderne slavernij in de chocolade-industrie in Afrika. Uit dat onderzoek, waar hij evens een documentaire over maakte, kwam een samenwerking met het fairtrademerk Max Havelaar. Dat was het begin van 100% slaafvrije chocolade: Tony’s Chocolonely.
Ongelijke inkomsten
Wat heeft dat met de ongelijke blokjes te maken? Nou, alles dus. De blokjes staan symbool voor de ongelijke inkomsten in de chocolade-industrie. Deze zijn nog steeds net zo oneerlijk verdeeld als de ”scheve” blokjes van de reep. Aha, wéer wat geleerd!
Bron omslagfoto: ELLE ETEN
Bron foto tekst: Tony’s Chocolonely
CategoriesRecepten & Trends