J

JEU DE BOULES & FOODBAR MOOIE BOULES IN AMSTERDAM-OOST

Spelletjes spelen in Amsterdam. Bordspellen Amsterdam. Spelletjes in kroegen in Amsterdam. Leuke cafés met Spelletjes. Bordspelletjes cafe Amstedam. Spelletjesclub Amsterdam. Jeu de boules Amsterdam

Op een zomerdag besloot een groep vrienden een potje jeu de boules te spelen op het Museumplein. Ze namen stokbrood en rode wijn mee, het tafereel had zo in een Frans dorp kunnen plaatsvinden.

De vriendengroep begon met het organiseren van toernooien, maar toen het te druk werd, besloten de vrienden Jesse, Koen, Thomas en Rogier dat het tijd werd om een vaste plek te zoeken voor hun favoriete Franse spel. Het idee van Mooie Boules was ontstaan.

Bierpongen met je collega’s is zó 2017. Het is nu de beurt aan het spel met de Franse ballen om je groepsactiviteit mee te vullen: jeu de boules. In Amsterdam is de allereerste jeu de boulesbar geopend, waar je het spelletje kunt combineren met een avondje lekker eten en drinken. Het vernieuwende concept opende eerder als pop-up op het Westergasfabriekterrein (waar nu Bar Kantoor zit). Gelukkig is er nu een permanente locatie gevestigd in Amsterdam-Oost. Ideaal voor de vrijdagavond als intermezzo of afsluiter van een lange dag vol meetings.

Food & Drinks

Ook wij gingen na een lange werkdag langs voor een potje jeu de boules. Maar voordat we de spits afbeten, was er nog tijd voor een rijsttafel. Niet alleen Ron Indonesia, maar in totaal zes foodconcepten vinden hier onderdak: van Indisch tot Hawaïaans.

Mooie boules bar. Jeu de Boules Amsterdam. Deliveroo Editions

De zes keukens worden mede mogelijk gemaakt door Deliveroo Editions en zijn ingericht door topchefs Ron Blaauw en Michiel van der Eerde. Zij ontwikkelden compleet unieke concepten, geïnspireerd op hun eigen restaurants. Zo scoor je bijvoorbeeld een heerlijke grote kom Vietnamese pho, kruidige Midden-Oosterse pita’s of sappige Caribische kippetjes. Voor de allereerste keer kunnen de foodies uit Amsterdam-Oost genieten van:

  1. Pho Sho by BAUT: het nieuwe concept van chef Michiel van der Eerde brengt authentieke Vietnamese pho met een moderne Westerse twist.
  2. Pita Pita Pita by Nacarat: Ron Blaauw’s Nacarat is bij velen al bekend. Voor Deliveroo Editions giet de sterrenchef zijn Midden-Oosterse concept in een streetfood vorm.
  3. Indonesian by Ron Gastrobar: Ron Blaauw deed inspiratie op in Indonesië en brengt nu de authentieke streetfood gerechten naar Amsterdam-Oost.
  4. Superbowls by BAUT: deze mocht natuurlijk niet ontbreken – heerlijke en gezonde poké bowls gecreëerd door chef Michiel van der Eerde.
  5. WaHa: nog meer gezonds uit de keuken van BAUT. Chef Jerry Koestal tovert de geweldigste protein bowls op tafel. Met groente als basis, maar ook verkrijgbaar met vis of vlees.
  6. Armando’s: exotische Caribische kippetjes haal je bij Armando, de man uit de keuken van BAUT die de lekkerste kip van Amsterdam maakt.

Mooie boules bar. Jeu de Boules Amsterdam. Deliveroo Editions

Jeu de Boules

Na een heerlijke maaltijd en een Gin & Tonic op het binnenterrasje van het op dat moment overvolle pand, was het tijd om naar boven te verhuizen voor een wedstrijdje jeu de boules. Na drie rondes kwamen we erachter dat we onze eigen spelregels hadden bedacht, dus hierbij een handig artikel met alle do’s en don’ts.

Groepen kunnen een baan (of meerdere) afhuren, zodat er zonder al te lang wachten gezellig op zijn Frans kan worden genoten. Een tripje Amsterdam-Oost waard, dus. Met vrienden, zonder vrienden, afhalen of daar opeten. Hoe dan ook, een gezellige boules. Trek die Bretonse streeptrui uit de kast, zet je baret op, verzilver de ballen en vier La vie douce!

Deliveroo Editions & Mooie Boules
Zeeburgerpad 3
1018 AJ Amsterdam
Openingstijden:
Doordeweeks open vanaf 16:00 uur
In de weekenden vanaf 11:00 uur
De keukens sluiten om 22:00 uur

CategoriesWalk & Visit