8

8 x ITALIAANSE DELICATESSEN IN AMSTERDAM

italiaanse delicatessen - italiaanse delicatessen amsterdam - italiaanse winkel amsterdam - italiaanse deli amsterdam - italiaans winkel amsterdam - italiaanse traiteur amsterdam - traiteur amsterdam

De Italiaanse keuken staat bij veel mensen hoog op hun favorietenlijstje. Heb jij zin om thuis (of onderweg) te genieten van gerechten of producten uit Italië? Hieronder vind je 8 fijne Italiaanse delicatessen zaakjes (traiteurs) in Amsterdam. Buon appetito!

Vind hier Italiaanse delicatessenwinkels in Amsterdam >

Renzo’s Amsterdam

Bij deze Italiaanse traiteur in Amsterdam West haal je verse pasta’s, belegde broodjes, tiramisu en meer. De ‘dinosaus’ van Renzo’s, is beroemd in de stad. Ze marineren hierin onder andere kip, rundergehakt en eend om er vervolgens broodjes mee te beleggen. Héérlijk!

Meer lekkere Italiaanse winkels in Amsterdam >

Salvatorica

Salvatorica in het centrum van Amsterdam is een echt pasta laboratorium! Op de toonbank ligt een lijst met zelfgemaakte pasta’s om mee naar huis te nemen. De pasta gaat in een papieren zak met een simpele handleiding erbij, zodat je thuis binnen een paar minuten aan tafel kunt. Aanrader!

Alberto Pozzetto

Bij deze Italiaanse traiteur in de Pijp ben je aan het juiste adres voor alle heerlijke delicatessen uit Italië die je kunt bedenken. Denk aan echte Italiaanse koffie, authentieke boodschappen, rijkelijk belegde broodjes met vleeswaren of kazen en verse gerechten!

Toscanini Deli

Op zoek naar een van de beste Italiaanse traiteurs van Amsterdam? In de Deli van restaurant Toscanini in de Jordaan kun je terecht voor een Italiaanse espresso, met daarbij een kaneelbrioche, taartje of focaccia. Daarnaast hebben ze een groot assortiment aan Italiaanse producten zoals verse pasta’s, pastasauzen en de vers gemaakte gerechten. Een feestje om te bezoeken!

Ook lekker! Vind hier onze favoriete Italiaanse restaurants in Amsterdam >

Gallizia Deli

Voor lekkere Italiaanse delicatessen in Oost moet je op de Javastraat zijn. Hier zit Gallizia Deli, direct gevestigd naast bar en restaurant Gallizia. Ze hebben een grote keuze in gedroogde en gevulde pasta. Ook haal je hier Italiaanse kazen, vleeswaren en overheerlijke wijnen.

Nuraghe

Bij Nuraghe in Noord ben je aan het juiste adres voor echte Italiaanse pizza’s in een hout-gestookte steenoven. Daarnaast verkopen ze Italiaanse desserts, Sardijnse olijfolie, Sardijnse pasta, Sardijns brood, Sardijnse savoiardi, koekjes en nog veel meer!

Feduzzi

Feduzzi is een fijne Italiaanse ‘trattoria’ in Amsterdam Zuid. Er is veel keuze uit verschillende wijnen, pasta’s, (maaltijd) salades, vlees- en visgerechten. Tip van ons? Ga naar deze traiteur als je een uitgebreide borrel op de planning hebt staan. Wedden dat je hier slaagt?

Terre Lente

Op zoek naar een Italiaanse traiteur in de Jordaan? Terre Lente verkoopt bijzondere producten van kleinschalige boeren- en familiebedrijven uit het Zuid-Italiaanse Calabrië. Van worst en kaas tot olijfolie, ingemaakte groenten en bijzondere wijnen. Maar ook voor een kopje Napolitaanse koffie, belegde huisgemaakte focaccia of een bordje pasta zit je hier altijd goed.

En, bij welke traiteur in Amsterdam scoor jij binnenkort heerlijke Italiaanse delicatessen?

Bron omslagfoto: Toscanini Deli
CategoriesFijne Foodspots