Bananenbrood is een makkelijk, vullend én gezond tussendoortje. Er zijn alleen allerlei varianten die heel veel suiker bevatten. Ben jij op zoek naar een lekker en gezond recept voor bananenbrood? Hieronder vind je het recept voor een variant met havermout en walnoten.
Vind hier het recept voor het bananenbrood met havermout en walnoten >
Ingrediënten
250 gr havermoutmeel
3 bananen (rijp)
2 el lijnzaad gebroken
50 gr kokosolie of margarine
50 gr walnoten gehakt
1/2 tl vanille-extract
2 tl bakpoeder
2 tl appel cider azijn
1 tl baking soda
1/4 tl zout
40 ml water of ongezoete havermelk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Week de lijnzaad in 6 eetlepels water voor een kwartier.
- Mix de bananen samen met de olie, water, vanille extract, appel cider azijn en de lijnzaadmix tot een fijne pap.
- Meng de havermoutmeel met de baksoda en bakpoeder.
- Mix de droge ingrediënten met de pap tot een dik beslag.
- Giet het beslag in een cakevorm naar keuze.
- Bak het brood voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Test met een prikker (of vork) of het bananenbrood goed gaar is van binnen.
- Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw gezonde ontbijt/lunch/tussendoortje!
En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor bananenbrood met havermout en walnoten?
CategoriesRecepten & Trends