De zilte smaak van zeekraal combineert perfect met garnalen. Daarnaast is zeekraal een goede bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Op zoek naar een lekker gerecht met deze ingrediënten? Hieronder vind je het recept voor een heerlijke én gezonde pasta scampi met zeekraal en knoflook.
Vind hier het recept voor pasta scampi met zeekraal >
Ingrediënten voor 2 personen
350 gr rauwe reuzengarnalen of grote gamba’s (het liefst gepeld)
200 gr spaghetti of tagliatelle
150 gr zeekraal
2 lente uien
Een teen knoflook
1/2 rode peper
Extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
- Ontdooi de (gepelde) reuzengarnalen of grote gamba’s.
- Kook de spaghetti gaar in een pan met water en een snufje zout. Pers de knoflook alvast uit en snijd de rode peper en lente ui in kleine ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak hierin de gamba’s gaar. Giet de spaghetti af en voeg dit toe aan de pan. Voeg nu de knoflook, rode peper en zeekraal toe samen met een goede snuf zwarte peper en een scheut extra vierge olijfolie. Bak de pasta scampi zo’n drie minuten en vergeet hem niet af en toe om te draaien.
- Verdeel de pasta scampi over jouw twee mooiste pastaborden en top als laatste af met de ringetjes lente ui.
- Nu is het tijd om te gaan genieten!
En, wanneer ga jij aan de slag met dit heerlijke pasta scampi recept?
CategoriesRecepten & Trends