Zin in een heerlijke en verfrissende salade? Kaki fruit kan dan niet missen als ingrediënt! Deze exotische vrucht past goed in combinatie met bijvoorbeeld kaas en een verrukkelijk slaatje is hiermee makkelijk te maken. Hieronder vind je meer over de kaki en vind je een recept voor salade met granaatappel en geitenkaas.
Vind hier het recept voor de kaki salade met granaatappel en geitenkaas >
Wat is kaki?
De kaki is hét fruit dat met z’n vrolijke oranje kleur meteen het zonnetje in huis brengt. Naast de lekkere smaak zit de kaki ook vol vitamine C die we altijd goed kunnen gebruiken. De fruitsoort bestaat in verschillende varianten zoals de ‘Sharon’ of ‘Bouquet Persimon’. De kaki komt oorspronkelijk uit Azië maar wordt nu eigenlijk in bijna alle subtropische landen geteeld. Daar geloven ze namelijk allemaal heilig in de geneeskrachtige werking van de vrucht.
Hoe smaakt kaki?
De smaak van de kaki is lekker zoet en wordt soms vergeleken met de smaak van een abrikoos. De Sharon is vergelijkbaar van smaak en de Bouquet Persimon smaakt eerder naar perzik/meloen. Zowel de Sharon als de Bouquet Persimon worden gegeten als een appel met de schil. Ook kunnen deze gegeten worden zoals een kiwi. Bij de gewone kaki moet je wel eerst de pitten eruit halen voordat je kan genieten van deze lekkere vrucht.
Ingrediënten
2 grote handen baby spinazie
Balsamico vinaigrette (zelfgemaakt of gekocht in de winkel)
1 kaki, in dunne plakjes gesneden
1 appel, in dunne plakjes gesneden
Handje erkruimelde geitenkaas
1 tot 2 el pompoenpitten
2 el granaatappelpitjes
Bereidingswijze
- Maak de spinazie naar smaak aan. Meng (extra vierge) olijfolie en balsamico samen, en een beetje Dijon-mosterd voor de dressing. Top af met de gesneden kaki, appel, geitenkaas, pompoenpitten en granaatappel.
- Nu is het tijd om te gaan genieten!