R

RECEPT TOSCAANSE TORTELLINI SOEP MET WORST

recept toscaanse soep - recept tortellini soep - recept soep met worst - recept soep met vlees - recept italiaanse soep - recept tortellini soep worst - recept soep toscane

Huisgemaakte soep recepten maken? Goed idee! Hou jij van een Italiaanse twist? Wij hebben precies het soepje dat je zoekt! Hieronder vind je namelijk het recept voor een Toscaanse tortellini soep met worst.

Zin in een huisgemaakt Italiaans soepje? Vind hier het recept voor Toscaanse tortellini soep met worst > 

Ingrediënten 

2 el olijfolie
15 gr gele ui, gehakt, in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
½ tl gedroogde oregano
¼ tl rode pepervlokken
800 gr tomaten in blikje, in blokjes gesneden
480 ml kippenbouillon of bouillon
½ tl zout
⅛ tl zwarte peper
60 gr griekse yoghurt
340 gr Italiaanse worst, ongekookt
255 gr tortellini (1 pakket), bijvoorbeeld met spinazie en kaas
125 gr Toscaanse boerenkool, gehakt, in reepjes gesneden
60 gr spinazie
2 el basilicum, gehakt
25 gr parmezaanse kaas, geraspt

Ook lekker! Vind hier nog 20 andere makkelijke en gezonde soeprecepten >

Bereidingswijze 

1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en kook tot ze gaar zijn (terwijl je regelmatig roert) in ongeveer 3 minuten. Roer daarna de gedroogde oregano en de geplette rode pepervlokken erdoor.

2. Voeg het hele blik tomatenblokjes en kippenbouillon toe. Breng de soep aan de kook en laat het 15 minuten op laag vuur sudderen.

3. Verhit in een grote koekenpan 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Verdeel de worstjes in stukjes door er kleine balletjes van te maken. Voeg de worst toe aan de koekenpan, bak bruin en kook, af en toe roerend tot het vlees helemaal gaar is (ongeveer 7 minuten). 

4. Als de soep gaar is, gebruik je een staafmixer (of blender) om de soep tot een gladde massa te pureren. Roer de Griekse yoghurt erdoor en klop tot alles gemengd is. Voeg zout en peper toe en pas de kruiden eventueel aan naar jouw smaak. Houd de soep aan de kook zodat het warm blijft 

5. Breng een middelgrote pan met 4 liter water aan de kook. Voeg de tortellini toe aan het kokende water en roer onmiddellijk. Kook de pasta 4 tot 6 minuten. Schep de tortellini uit het water en zeef.

6. Gooi de gehakte boerenkool bij de soep, roer en laat 4 minuten sudderen. Voeg de tortellini en worst toe aan de soep. Voeg de spinazie toe aan de soep en roer tot de bladeren net geslonken zijn (ongeveer 2 minuten).

7. Schenk de soep in jouw mooiste kommen en top af met vers gesneden basilicum en de geraspte Parmezaanse kaas.

En, wanneer ga jij dit heerlijke recept voor een Toscaanse tortellini soep met worst maken?

Bron: Jessica Gavin // soep recepten // Italiaanse soepen