In de herfst verliezen de bladeren dan misschien wel hun groene kleur, maar dit dessert gelukkig niet. Matcha is in korte tijd razend populair geworden. Ook wij zijn fan – zéker als we de superfood kunnen verwerken in een heerlijk dessert. Hier vind je het recept voor een heerlijke matcha tiramisu!
Benodigdheden voor het matcha cake recept
- 4 eierdooiers
- 50 ml melk
- 15 gr matcha poeder
- 105 gr bloem
- 50 gr boter
- 4 eiwitten
- 120 gr suiker
- Ronde bakvorm
recept matcha cake – recept matcha tiramisu
Benodigdheden voor de vulling
- 500 gr mascarpone
- 400 gr slagroom
- 100 gr poedersuiker
Bereidingswijze matcha cake recept:
1. Doe de suiker en het eiwit bij elkaar in een grote kom en klop het geheel licht op met een garde;
2. Smelt de boter in een pannetje;
3. Meng dan in een andere kom de melk, bloem, matcha poeder, eidooiers en gesmolten boter en verwarm de oven dan alvast voor op 180 graden;
4. Voeg de inhoud van beide kommen samen in één grote kom en mix deze tot een egaal beslag;
5. Leg het bakpapier dan in de bakvorm en giet het beslag in de vorm;
6. Bak de cake 10 minuten lang op 180 graden.
Bereidingswijze vulling:
1. Klop de slagroom lichtjes op in een kom;
2. Voeg daarna de poedersuiker en mascarpone toe en schep dit er doorheen.
Bereidingswijze tiramisu
1. Haal de cake uit de oven en laat deze even afkoelen;
2. Haal de bakvorm los, snijd de cake doormidden en leg de bovenste helft op een apart bord;
3. Verdeel 2/3 van de vulling zorgvuldig over de cake met behulp van een spatel tot er een gladde laag ontstaat;
4. Strooi een beetje matcha poeder over de vulling;
5. Leg dan de bovenste helft van de cake op de vulling en verdeel de overgebleven vulling gelijkmatig over de bovenkant;
6. Bedek de tiramisu ten slotte met de matcha poeder tot er een mooi groen laagje op ligt.
Voíla: zo heb je de heerlijke matcha tiramisu van restaurant ChouChou op tafel getoverd. Enjoy!
Credits voor de chef van restaurant ChouChou!