R

RECEPT VOOR KRUIDIGE POMPOEN CAKE

recept pompoen cake - recepten pompoen - recepten cake - recept carrot cake - recepten met pompoen - cake recept

Vaak wordt gedacht dat groente helemaal niet lekker zal smaken in een cake, maar deze variant met pompoen bewijst het tegendeel. De smaak is lekker zoet en vergelijkbaar met carrot cake. Hieronder vind je het makkelijke recept voor een heerlijke pompoen cake.

Vind hier het pompoen cake recept >

Ingrediënten

400 gr koelverse pompoenstukjes
6 el kraanwater
175 gr donkere basterdsuiker
275 ongezouten roomboter (+ extra om in te vetten)
3 middelgrote eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
1 el gemalen kaneel
1 el gemalen kardemom
1 el gemalen gember
150 gr kristalsuiker
70 gr pecannoten
100 gr MonChou (verse roomkaas)
75 gr poedersuiker

Ook lekker! Vind hier het recept voor heerlijk én gezond bananenbrood > 

Bereidingswijze 

  1. Kook de pompoenstukjes met 2/3 van het water op laag vuur in 15 minuten gaar. Pureer dan de pompoen met de staafmixer tot een gladde puree en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  3. Vet de cakevorm in met boter, bekleed met bakpapier en bestrijk ook die met boter.
  4. Mix dan met een mixer de basterdsuiker met 175 gram boter licht en luchtig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  5. Mix dan op de laagste stand de afgekoelde pompoenpuree erdoor. Zeef daarna het bakmeel en de specerijen boven de kom en spatel het er zo luchtig mogelijk door.
  6. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in de oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Steek hem in het midden van de cake, komt de prikker er schoon en droog uit dan is hij gaar.
  7. Laat de pompoen cake in 2 uur afkoelen op een rooster en leg vast een stuk bakpapier klaar.
  8. Verwarm intussen de kristalsuiker met de rest van het water in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Laat de suikerkristallen oplossen en zet dan het vuur hoog tot de suiker diepbruin kleurt. Neem de pan meteen van het vuur en doe de pecannoten erbij. Schep om, leg de ‘karamel’ op het bakpapier en laat dan 15 minuten afkoelen.
  9. Hak het pecan-karamel mengsel met een mes in grove stukken. Klop daarna de rest van de boter met de roomkaas en poedersuiker in 4 minuten luchtig.
  10. Bestrijk de bovenkant van de cake hiermee en bestrooi als laatste met het pecan-karamel mengsel.




Wanneer ga jij dit heerlijke pompoen cake recept maken?