Ben jij een carpaccio liefhebber en wil je eens wat anders dan de klassieke versie van het gerecht? Hieronder vind je 5 heerlijke en verrassende carpaccio recepten met een twist!
Vind hier de carpaccio recepten >
Waar komt carpaccio vandaan?
Het gerecht is vernoemd naar een Italiaanse schilder uit de 15e eeuw, Vittore Carpaccio. In 1950 vond er in Venetië een tentoonstelling plaats ter ere van de schilder. De stad hing toen helemaal vol met roodwitte banners omdat hij die kleuren veel gebruikte in zijn werk. Guiseppe Cipriani was tijdens deze tentoonstelling kok in Harry’s Bar.
Een vaste gast van adel kwam bij Harry’s Bar lunchen en vertelde Cipriani dat ze van haar dokter op een streng dieet moest. Door haar bloedarmoede mocht ze geen gegaard vlees eten. Cipriani bereidde daarom een gerecht van flinterdun gesneden plakjes rauw rundvlees met een witte saus op basis van mayonaise. Hij noemde het carpaccio omdat het door de kleuren iets weg had van het werk van Vittore Carpaccio.
1. Carpaccio wraps
Bron omslagfoto: Overetengesproken.nl
Ingrediënten
120 gr carpaccio, dun gesneden
3 (volkoren) wraps
2 el groene pesto
3 el pijnboompitten
3 el parmezaanse kaas
Handje sla (of rucola)
Bereidingswijze
Vind hier nog 5 verassende Carpaccio Recepten >
2. Carpaccio Bonbon met Parmezaanse Kaas
Deze bonbons zijn gevuld met rucola, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en truffel-pestomayonaise. De perfecte borrelhapjes als je het ons vraagt! Vind het recept voor de carpaccio bonbon hier >
Bron: Savorysweets.nl // carpaccio met pesto
3. Carpaccio Salade met Avocado
Je kunt natuurlijk ook een heerlijke salade maken van dit populaire vleesgerecht. Met wat groen zoals spinazie en avocado tover jij zo een super gezonde lunch op tafel! Vind het recept voor de carpaccio salade hier >
Bron: Beaufood.nl
2. Snelle Carpaccio Pastasalade
Een heerlijke en vullende maaltijdsalade met het Italiaanse vleesgerecht in de hoofdrol. Perfect als lunchgerecht of als avondeten! Vind het carpaccio pastasalade recept hier >
Bron: Brenda Kookt // carpaccio salade
5. Carpaccio flammkuchen
Dit gerecht met creme fraîche, pijnboompitten, pestomayonaise en Parmezaan is gegarandeerd een groot succes op jouw borrel! Vind het flammkuchen recept hier >