R

RECEPT CARPACCIO BONBON MET TRUFFEL

carpaccio bonbon - carpaccio variatie - carpaccio recept - origineel carpaccio recept - bonbon van carpaccio - carpaccio met truffel

Zin in een carpaccio maar wil je eens een variatie op de klassieke versie maken? Wij hebben het perfecte gerecht voor je gevonden! Hieronder vind je namelijk het recept voor een heerlijke bonbon van carpaccio met truffel.

Zin in een origineel gerecht? Vind hier het recept voor een carpaccio bonbon met truffel > 

Ingrediënten 

Voor 4 personen

4 porties carpaccio van ongeveer 60 gram
75 gr rucola
20 gr Parmezaanse kaas
2 el pijnboompitten
4 tl truffelmayonaise
2 tl pesto
2 el kappertjes
Peper en zout

Meer carpaccio inspiratie? Vind hier nog 4 andere heerlijke recepten om zelf te maken >

Bereidingswijze

1. Schaaf de Parmezaanse kaas met een kaasschaaf in grove stukken. Meng de truffelmayo met de pesto en een beetje peper en zout. Doe de helft van de rucola, de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten bij het truffelmengsel en roer goed door elkaar.

2. Leg een portie carpaccio in een kopje of een ander rond schaaltje. Zorg dat de randjes van de carpaccio een beetje over de rand van het kopje of schaaltje hangen. Schep 1 of 2 eetlepels van het truffelmengsel op de carpaccio. Vouw de zijkanten van het vlees naar binnen zodat er een bolletje ontstaat. Draai het kopje om en vouw de uitstekende randjes naar binnen.

3. Leg een handje rucola in het midden van een bord. Leg de carpacciobonbon op de rucola. Garneer de carpacciobonbon met truffel-pestovulling met pesto, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en kapperappeltjes. Top af met peper en zout.

4. Serveer de carpaccio bonbon met vers brood en roomboter.

5. Nu is het tijd om te gaan genieten van dit heerlijke voorgerecht, borrelhapje of lunchgerecht!

En, wanneer ga jij dit heerlijke recept voor een carpaccio bonbon met truffel maken?

Bron: Savory Sweets