Vegetariër of gewoon een dagje geen vlees eten? Ook zonder dierlijke producten toveren we makkelijk de lekkerste recepten op tafel. Hieronder vind je een heerlijk én vegetarisch recept met noodles en geroosterde groenten.
Vind het vegetarische recept met noodles hier >
Ingrediënten
Voor 4 personen
1 middelgrote courgette
1 rode paprika
450 gr noodles
4 el tahin
2 el sojasaus
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl geplette rode peper
Zout
Peper
1/2 tl sesamolie
240 gr gesneden champignons
Groene uien (optioneel voor garnering)
Sesamzaadjes (optioneel voor garnering)
Gesneden radijsjes (optioneel voor garnering)
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 10 andere gezonde én vegetarische recepten voor de hele week >
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook in een pan.
- Snij de courgette en paprika tijdens het opwarmen in kleine blokjes.
- Voeg de noodles toe aan het water en kook deze 2 tot 3 minuten.
- Haal de noodles dan uit het water, droog en zet apart.
- Meng de tahin, sojasaus, knoflookpoeder, geplette rode peper, zout en peper in een kom en zet dit daarna even aan de kant.
- Verwarm in een grote pan koekenpan de sesamolie op middelhoog vuur.
- Voeg de noodles toe aan de olie en bak een paar minuten.
- Haal dan de noodles uit de pan en zet apart.
- Doe de champignons, courgette en rode paprika in de pan en kook tot de courgette zacht is.
- Haal de groenten eruit en doe de noodles terug in de pan.
- Voeg de saus toe en bak tot het gelijkmatig verdeeld is over alle no
- Voeg de groenten toe en kook nog 3-5 minuten.
- Top (eventueel) af met de groene uien, sesamzaadjes en gesneden radijsjes.
- Nu is het tijd om te gaan genieten van dit lekkere én vegetarische recept!
Kleine side note: gezond eten zonder vlees of met minder vlees is niet moeilijk. Ook zonder vlees eet je volgens de Schijf van Vijf. Daarbij let je erop dat je genoeg eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12 binnenkrijgt. Dit zijn voedingsstoffen die je vindt in vlees, maar ook in andere producten.
Wanneer ga jij deze dit gezonde én vegetarische recept maken?
Bron: Jar of Lemons