R

RECEPT FETTUCCINE MET GEKARAMELISEERDE UI EN SNIJBIET

pasta recept - pasta recepten - pasta gerecht - makkelijke recepten - snelle recepten - thuis dineren

Hoe fijn het ook is om zorgeloos aan te schuiven in een restaurant, thuis dineren is misschien wel nóg leuker. Je eigen tafelsetting, Netflix, een warm dekentje en je lievelingswijn. Hieronder vind je het recept voor een heerlijk pasta gerecht met gekarameliseerde ui en snijbiet. 

Vind hier het pasta recept > 

Ingrediënten 

200 gr verse fettuccine (of tagliatelle)
1 grote bos snijbiet, stengels verwijderd en de bladeren gehakt
45 gr Parmezaanse kaas + extra voor serveren
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 el olijfolie
1 teentje knoflook, in blokjes gesneden
2 tl rode pepervlokken
Zout
Peper

Vind hier nog meer makkelijke diner recepten voor een heerlijke avond thuis >

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een koekenpan op middelhoog vuur een eetlepel olijfolie.
  2. Voeg de uien toe en laat 10 minuten ongestoord koken. Roer de uien één keer door elkaar en blijf 10 minuten koken.
  3. Voeg een scheutje water toe aan de pan en roer en zorg ervoor dat eventuele gebruinde stukjes worden afgeschraapt. Laat dit nog 10 minuten koken, en roer af en toe even.
  4. Na 30 minuten moeten de uien blond van kleur zijn. Voor een donkerdere kleur en rijkere smaak, blijf nog 10 minuten koken, anders kun je het opzij zetten.
  5. Warm de andere eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur.
  6. Voeg als het warm is de snijbiet, knoflook, rode pepervlok, zout en peper toe.
  7. Fruit de snijbiet tot ze verwelkt zijn (ongeveer 4 minuten). Haal dit van het vuur en zet apart, maar zorg ervoor dat de snijbiet wel in de pan blijft.
  8. Vul ondertussen een grote pan met water, royaal zout en breng aan de kook.
  9. Kook de pasta tot deze al dente is (ongeveer 3 minuten voor verse pasta of 8-9 minuten voor gedroogde pasta).
  10. Schep voor het uitlekken een 125 ml pasta water af en zet opzij. Gebruik dezelfde pan van eerder, en verwarm de snijbiet op laag vuur.
  11. Voeg de pasta en de helft van de Parmezaanse kaas toe en roer voorzichtig. Voeg daarna de gekarameliseerde uien toe en roer ook dit door elkaar.
  12. Werk in kleine toevoegingen: voeg pasta water en de andere helft van de parmezaanse kaas toe totdat de kaas is gesmolten en de saus de pasta en snijbiet omhult.
  13. Serveer met de extra parmezaanse kaas en zwarte peper. Enjoy!



Met wie ga jij binnenkort genieten van dit heerlijke pasta recept?

Bron: A Better Happier St. Sebastian