Veganistisch eten hoeft niet te betekenen dat je een simpele en smaakloze maaltijd hoeft te nuttigen. Er zijn heel veel en variërende recepten om vegan te bereiden. Hieronder vind je een lekker en makkelijk veganistische recept voor een heerlijk lunch of diner.
Vind het het recept voor een smaakvolle vegan wrap met kool >
Ingrediënten
6 grote galicische koolbladeren
24 ijsblokjes
1,2 l water
240 gr pittige hummus
100 gr spruiten
100 gr geraspte paarse kool
100 gr geraspte wortelen
1 komkommer in dunne reepjes gesneden
1 avocadoin plakjes
1 hand snack worteltjes als bijgerecht
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 14 creatieve veganistische recepten >
Bereidingswijze
- Was de groene bladeren en snijd de dikke stengel af van het blad. Gebruik een klein mes om de dikke rug in het midden van het blad te knippen, zorg ervoor dat de doorsnede van de wervelkolom zo plat is als bij het blad kan zijn.
- Voeg water toe aan een grote pan en laat het sudderen. Terwijl je wacht tot het water suddert, vul je een grote kom met ijs en vul je de kom daarna met water. Zet deze dan opzij.
- Voeg 1 blad per keer toe aan het sudderende water en houd het blad voorzichtig met een tang omlaag zodat het blad volledig in het water is ondergedompeld. Laat het dan zo 30 seconden sudderen.
- Haal het blad uit het water en plaats het meteen in een kom met ijswater. Dompel het blad gedurende 10 seconden onder in een ijsbad om het kookproces te stoppen.
- Haal dan het blad uit het ijsbad en leg het op keukenpapier om te drogen.
- Herhaal dit voor elk blad.
- Als ze allemaal gedaan zijn, verspreid je de hummus over de binnenkant van de bladeren. Dan verdeel je de spruitjes, kool, wortelen, komkommer en avocado gelijkmatig over elk blad.
- Rol elk blad op als een burrito en snijd het doormidden.
- Serveer jouw vegan burrito’s met de snack worteltjes en enjoy!
Wanneer ga jij dit lekkere en makkelijke vegan recept maken?
Bron: Tastefulventure
CategoriesRecepten & Trends