5

5 x DOEN OP INTERNATIONAL WOMEN’S DAY 8 MAART

Things to Do in Amsterdam // activiteiten Amsterdam Women's day // 8 maart

Amsterdam ontwaakt langzaam uit haar winterslaap en het voorjaar is on the way. Dit kan maar één ding kan betekenen… aftellen tot International Women’s Day! Wat er te doen valt om deze dag te vieren? Dat vertellen wij je in dit artikel: 5 x doen met International Women’s Day

Op vrijdag 8 maart is het weer zover: de dag die in het teken van empowerment & solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Het thema dit jaar: #BalanceForBetter met de passende slogan: “Better the balance, better the world” en dat kunnen we alleen maar supporten. Graag delen we onze must do’s in Amsterdam gedurende deze dag (en week!) met jullie power vrouwen.

Dit zijn de events rondom International Women’s Day 2020 >

1. Breakfast Bed Talks International Women’s Day – 8 maart

Om International Women’s Day goed (én met een lekker ontbijtje) af te trappen, organiseert co-working space TSH Collab de 2-uur lang durende “Bed Talks” op hun locatie in The Student Hotel City. 5 inspirerende vrouwen zullen hun verhaal delen en het beste van alles? Het event is geheel gratis! Zin in een heerlijk ontbijt op bed op deze gave locatie? Registreer je via deze link.

2. De BAR Gebrouwen door Vrouwen – 8 maart

Een bar met uitsluitend biertjes die zijn gebrouwen door vrouwen, hoe gaaf is dat? De bar bevindt zich aan de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam West en is op het moment nog in the works. Goed nieuws voor ons allemaal: tijdens Internationale Vrouwendag zijn ze geopend en hoe. Deze dag kan de bar natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. Meer informatie over het event vind je hier.

3. The Next Web celebrates: International Women’s Day – 8 maart

The Next Web’s Summit hebben we uitvoerig besproken in het vorige girlboss artikel. Aangezien The Next Women een groot onderdeel is van deze summit, is het niet vreemd dat ook The Next Web een avond organiseert ter ere van Internationale Vrouwendag. Op vrijdag 8 maart viert TNW de prestaties van vrouwen in business met o.a. panel talks, inspirerende sprekers én champagne. Tickets koop je hier.

4. Mama Cash: Feminist Festival x Stedelijk Museum Amsterdam – 8 maart

Zoek je het liever in de artsy hoek vrijdag 8 maart? Dan is dit event echt iets voor jou. Op vrijdag 8 maart sluiten het Stedelijk Museum en Mama Cash de handen ineen voor het Feminist Festival. Wat kun je verwachten?

Op Internationale Vrouwendag wordt alles waarvoor feministische bewegingen overal ter wereld hebben gestreden en wat ze reeds bereikt hebben gevierd. Activiteiten: speciale rondleidingen door de collectie vanuit een feministisch perspectief; gallery talks met kunstenaars en een open mic night met een feministische insteek. Nieuwsgierig? Meer informatie vind je hier.

5. UN Women: HeForShe Arts Week – 9 t/m 15 maart

Ook UN Women kan niet in het lijstje ontbreken. Ter ere van Internationale Vrouwendag organiseert de tak van de Verenigde Naties de HeForShe Arts Week in Amsterdam. Waarom 1 dag stilstaan bij deze dag, als het ook een week kan? Na edities over de hele wereld kwam de Arts Week in 2018 naar Nederland. Deze tweede editie van de HeForShe Arts Week in Amsterdam is een week vol kunst en cultuur met als doel mannen te betrekken bij de strijd voor gendergelijkheid. Wil je dit niet missen? Tickets vind je hier.

Laat ons weten welk event je wil bezoeken in de comments en wie weet zien we je daar! “Better the balance, better the world”.

Dit vind jij misschien leuk..

 

Omslagfoto: Photographer: Shenelva Booij. Source: Creative Women Collective.
CategoriesWeekend tips