2

21 DINER ORGANISEREN: IDEEËN, TIPS & (MENU) INSPIRATIE

21 diner

21 jaar is een bijzondere leeftijd. Je nodigt al je vrienden en vriendinnen uit voor een traditioneel diner. Maar, hoe doe je dit eigenlijk? Wij geven tips!

Het is een beetje traditie geworden om een 21 diner te geven als je 21 jaar wordt. Je gaat een hele andere fase in van je leven. Het 21 diner is een feestelijke avond waar al je beste vriendinnen / vrienden uitnodigt voor een uitgebreid diner. Hieronder vind je allerlei tips voor het organiseren van het perfecte 21 diner >

Het thema

Tijdens je diner is het vaak de bedoeling dat je een bepaald thema kiest. Dit thema kun je combineren met een dresscode. Zo kun je kiezen voor een Italiaanse of Spaanse avond. Het is altijd leuk als dit thema terug komt in verschillende aspecten tijdens de avond.

De uitnodiging

Yes, het plannen van een datum is heel erg belangrijk! Je kunt er voor kiezen om de uitnodigingen digitaal te versturen, maar een fysieke uitnodiging is toch wel het allerleukste. Wat zet je nou precies in de uitnodiging? Vergeet je adres, telefoonnummer en dresscode niet. Ook de tijd van aanvang en de uiterlijke datum voor het doorgeven of iemand komt of niet is belangrijk. De uitnodiging in het thema maakt het helemaal af!

Meer tips voor het organiseren van een 21 diner onder de foto >

21 diner invitation

21 diner menu

Misschien wel het belangrijkste gedeelte van je diner: het menu. Wat gaat er geserveerd worden op je 21 diner? Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende allergieën. Als je voor een Italiaans of Spaans thema kiest, kun je heerlijke gerechten bedenken dit matchen met dit thema.

Je kunt er zelfs voor kiezen om de gerechten in het Italiaans of Spaans op het menu te vermelden. Heb je er ook al over nagedacht wie het diner gaat bereiden? Volgens de regels van een 21 diner koken je ouders voor je vriendinnen & vrienden. Is er ruimte in het budget? Dan kun je dit natuurlijk ook uitbesteden en bijvoorbeeld een privé chef laten koken.

Good to know: 10 x Leuke feestelijke hapjes

De tafelschikking

Wie komt er naast je zitten en hoe deel je de verdere tafel in? Tijdens de uitnodiging heb je al een gastenlijst gemaakt. Bij een traditioneel 21 diner nodigen de dames alleen dames uit en de mannen de mannen. Maar, je kan natuurlijk zelf bepalen of je je aan deze regels houdt. Het leukste is dat iedereen goed met elkaar kan opschieten en de hele avond gesprekken met elkaar kunnen voeren. Je zou zelfs na elke gang een plekje kunnen opschuiven.

De aankleding

Time to decorate! Ons favoriete onderdeel… Hier kun je helemaal los gaan! Ook weer geheel in thema, als je dat wilt natuurlijk. Tip: servies en bestek kun je heel gemakkelijk huren bij een cateringbedrijf. Kleed de tafel verder aan met leuke kaarsen, bloemen en naamkaartjes. Zet niet te veel op tafel en houd het juist laag. Zo kunnen je vriendinnen en vrienden elkaar nog wel zien aan tafel.

21 table dinner

Last but not least: een 21 diner speech

Reken maar dat er een speech gaat komen op je 21 diner. Zelf kun je de avond openen met een kort woordje om je ouders en vriendinnen & vrienden te bedanken. Leuke tip: laat je ouders een mini speech voorbereiden over hoe je al je vriendinnen en vrienden hebt leren kennen. Zo hoort iedereen hoe jullie elkaar hebben leren kennen en wat een leuke herinnering jullie met elkaar delen.

Heel veel succes met het voorbereiden van je 21 diner!