1

10 x HANDIGE TIPS VOOR EEN SUCCESVOL LINKEDIN-PROFIEL

LinkedIn profiel. Tips voor een mooi LinkedIn account. Zo krijg je een beter LinkedIn account.

Nieuwe carrièreplannen? Een motivatieboost gekregen om jouw carrière naar een hoger niveau te tillen? Dan is LinkedIn een van de handigste tools om dat voor elkaar te krijgen. Met maar liefst meer dan 400 miljoen gebruikers zul je iets moeten doen om op te vallen. Wil jij een LinkedIn-superster worden? Deze 10 handige tips gaan je daarbij helpen!

1. Stay up-to-date

Zorg dat je je LinkedIn-profiel regelmatig updatet, dus niet alleen wanneer je met de zoektocht naar een nieuwe baan begonnen bent. Je weet namelijk nooit wie de baan van jouw dromen in de aanbieding heeft en precies op zoek is naar jouw werkprofiel.

Doe af en toe ook een grote schoonmaak. Welke functies zijn niet meer relevant (zomerbaantjes van acht jaar geleden) en welke profielen zijn eigenlijk niet meer zo interessant voor jou om te volgen?

2. Professionele foto

Die profielfoto, altijd een dingetje. Nogal wat anders dan de zonnebril-en-glas-wijn-in-hand-foto’s die we graag op Facebook of Instagram instellen. Op LinkedIn is het belangrijk om professioneel te blijven, maar tegelijkertijd je persoonlijkheid te laten zien.

Een professionele foto houdt in: gebruik bij voorkeur een professionele camera. Hoewel het met de nieuwste Iphone- en Samsunguitvoeringen best wil lukken, is een goede kwaliteitsfoto belangrijk. Ennuh, update ook je profielfoto af en toe, zodat ze je blijven herkennen tijdens sollicitatiegesprekken.

Logo laten ontwerpen voor jouw bedrijfje? Dat kan hier >

3. Maak het persoonlijk

Naast professionaliteit is het dus belangrijk om persoonlijk te blijven. Daar heb je welgeteld 120 tekens voor in je headline. Ruimte voor een kort en bondige samenvatting over jezelf. Wees hier creatief, maar blijf dicht bij jezelf. Vertel wat je graag doet en waar je goed in bent. Als je de headline leeg laat, verschijnt in dit gedeelte automatisch je laatste functietitel, waaruit je misschien niet de maximale exposure haalt.

4. Toegankelijk

Wil je dat mensen (waar je geen connectie mee hebt) je gemakkelijk kunnen contacteren? Voeg dan een zogenaamde call to action toe aan je profiel met je e-mailadres, website en/of telefoonnummer in de samenvatting.

5. Wees niet bescheiden

Bescheiden zijn is zonde, zeker op LinkedIn. Laat daarom je mijlpalen en successen overal zien op je profiel. Heb je iets tofs gedaan? Leg uit welke rol je hierin had en wat de uitkomst is van belangrijke projecten die je achter de rug hebt. Maar ook welke gestelde doelen je hebt bereikt en hoe je dit hebt gedaan. Ondersteun dit waar mogelijk met feiten of cijfers.

Op zoek naar een creatieve Advertising Agency in Amsterdam? Hier moet je zijn! >

6. Internationaal

Spreek jij een goed woordje Engels of wellicht andere spannende talen? Laat dit zien op LinkedIn! Toon aan hoe internationaal je bent door te bewijzen dat je over serieuze taalvaardigheden beschikt. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk de gratis online Engelse test van EF maken en het resultaat op je profiel laten zien.

7. Volgen, volgen, volgen!

Naast simpelweg connecten met mensen die je kent, kun je lid worden van interessante groepen of influential people volgen buiten je netwerk. Je kunt onderdeel worden van zo veel groepen als je wilt, maar in dit geval is less misschien wel more. Zo kun je overzicht houden en contact opnemen met nieuwe, relevante leden. Je kunt natuurlijk ook zelf een groep starten. Waarom zou je de wereld niet laten zien dat je expert bent in een bepaald vakgebied?

LinkedIn profiel. Tips voor een mooi LinkedIn account. Zo krijg je een beter LinkedIn account. Tips LinkedIn-account

8. Recommendations

Recommendations zijn simpelweg aanbevelingen die je op LinkedIn kunt krijgen en geven. Een soort Airbnb recensies, maar dan net ff anders. Vraag oud-collega’s, voormalige of juist huidige managers om hun meningen over jouw werk en je grootste kwaliteiten met je te delen – en vergeet dit niet terug te doen! Voor wat hoort wat.

9. Verander je URL

Je LinkedIn-URL is nu waarschijnlijk zoiets als linkedin.com/in/firstname-lastname-a395191a. Zonde! Dat gaat helemaal niemand onthouden. Gelukkig maar dat je je URL kunt personaliseren, zodat je alle cijfers kunt weghalen en bijvoorbeeld je functie professionele persoonlijkheid kunt toevoegen. Heb je dit aangepast, vergeet dan niet om je nieuwe URL aan te passen op andere websites, visitekaartjes en op je sociale accounts.

Met deze tips rock jij je Skype-interview >

10. Pas je header image aan

Wijzig, naast je profielfoto, ook je headerfoto om op deze manier je profiel persoonlijker te maken. Je kunt hiervoor stockfoto’s gebruiken, maar nog slimmer is om een eigen afbeelding te maken! Houd wel rekening met het volgende: de afbeelding moet in JPG, GIF of PNG, mag niet groter zijn dan 4MB en moet tussen de 1000×425 en 4000×4000 pixels zijn. Kijk eerst naar de headers van anderen om inspiratie op te doen en kies vervolgens iets wat past bij jouw bedrijf, persoonlijkheid of merk. Oh, en zorg wel dat het professioneel blijft!

Wanneer ga jij aan de slag met deze 10 tips voor een beter LinkedIn-profiel?

 

Bron: Ef.nl

 

CategoriesWork