1

10 RESTAURANT-TRUCS ZODAT JIJ MEER GELD UITGEEFT

Meer geld uitgeven restaurant

Niks is leuker dan gezellig een hapje uiteten, maar wist je dat er enkele psychologische trucjes worden uitgevoerd zodat jij meer geld uitgeeft? Restaurants proberen er alles aan te doen zodat jij meer betaalt. GIRLS WHO legt uit welke trucs vaak worden gebruikt.

1. Restaurants gebruiken geen eurotekens bij de prijzen

Ja, misschien let je er nu pas op, maar vaak gebruiken restaurants geen eurotekens op het menu. Dit wordt natuurlijk met een reden gedaan. Wanneer het euroteken niet wordt weergeven is het idee van geld abstracter. Je kiest dan vaker voor een duurder gerecht.

2. De duurste gerechten worden bovenaan het menu geplaatst

De volgende keer ga je hier zeker opletten: de duurste gerechten worden vaak bovenaan het menu geplaatst. Waarom? Omdat de anderen gerechten op het menu zo ‘goedkoper’ uitkomen. Zelfs als de prijzen van het restaurant erg hoog liggen, zal het goedkoopste gerecht altijd ‘meevallen’.

Meer restraurant-trucs vind je hieronder >

Restaurant truc menu

3. Gerechten met lange beschrijvingen

Ieder gerecht wordt omschreven met een uitgebreide tekst, komt dit je bekend voor? Stel je wil graag een biefstukje bestellen. Dan lees je alles over waar het vlees vandaan komt, welk gras de koe at en op welke boerderij de koe is gehouden. Je bent van alles op de hoogte en zo komt dit stukje vlees chiquer op je bord.

4. De gerechten hebben herkenbare namen

Bestel jij ook wel eens ‘oma’s huisgemaakte appeltaart’? De naam heeft heel erg veel invloed aan de waarde die jij eraan hecht. Restaurants gebruiken deze herkenbare namen om zo op een subtiele wijze nadruk te leggen dat er met veel liefde en zorg aan het gerecht is gewerkt. Allemaal een trucje natuurlijk!

5. Gerechten worden in een andere taal gepresenteerd

Restaurants geven gerechten op het menu vaak een naam in een andere taal. Wanneer je een hapje gaat eten bij een Italiaans restaurant, dan staan de gerechten vaak in het Italiaans op het menu. Dit oogt natuurlijk chiquer en authentieker.

Interessant: deze podcasts leren je beter om te gaan met geld >

6. Het menu heeft een leespatroon

Wij hebben een bepaalde manier waarop we een menukaart scannen. Zo gaan je ogen meestal eerst naar de rechterbovenhoek van de menukaart. Restaurants spelen hierop in en plaatsen daarom de duurdere gerechten op deze plek. Daarnaast zijn de meeste mensen ook geneigd om het eerste gerecht wat ze op de kaart zien te bestellen.

7. Psychologische prijzen op de menukaart

Terwijl het vaak maar een paar cent scheelt, heeft de prijs van een gerecht veel invloed op of je het nou wel of niet gaan bestellen. Stel een gerecht heeft een prijs van €15,00, dan lijkt €14,99 of €14,95 al iets goedkoper. Veel restaurants prijzen de gerechten af naar €14,95 omdat dit vriendelijker overkomt.

8. Bepaalde gerechten vallen extra op

Er zijn altijd gerechten die meer geld opleveren en daarom worden deze gerechten vaak op de menukaart opvallend gemaakt. Den aan een dikgedrukt woord of het gerecht staat in een los kader. Ook worden gerechten gezet bij het kopje ‘gerecht van de dag’. Restaurants zorgen ervoor dat juist de belangrijke gerechten je aandacht trekken.

Lees hieronder verder over veelkomenden restaurant-trucs >

Restaurant truc

9. Er wordt een bepaald lettertype op de menukaart gebruikt

Je staat er misschien niet bij stil, maar ook het lettertype van een menu bepaalt hoeveel jij wilt gaan uitgeven. Een veelvoorkomend lettertype geeft je de indruk dat het restaurant ‘minder goed’ is. Juist de sierlijke en unieke lettertypes geven een teken van kwaliteit.

10. Restaurants zorgen dat er een juiste sfeer hangt

Een bepaalde sfeer helpt klanten meer geld uit te geven. Zo heeft muziek hier hele erge invloed op. Klassieke muziek geeft je een chiquer gevoel en hier hoort uiteraard ook een duurder gerecht bij. De juiste inrichting helpt ook mee. De sfeer is super belangrijk en moet op en top zijn.

En, komen de trucs je bekend voor?

CategoriesNiet gecategoriseerd