Op zoek naar een voedzaam ontbijtje? Ga voor deze eyecatching en smaakvolle havermoutpap met gekarameliseerde kokos en banaan. Heerlijk! In dit artikel vind je het recept havermoutpap.
Waarom havermout als ontbijt?
Havermout is om verschillende redenen één van de beste opties voor een gezond ontbijt. Het is goedkoop, simpel te bereiden en je kunt er allerlei kanten mee op. Zo vind je ook hier 10 originele recepten met havermout, en vind je hieronder een recept voor havermoutpap met kokos en banaan, een heerlijke combinatie!
Wat is het verschil tussen havermoutpap en overnight oats?
Dat is iets wat veel mensen zich afvragen. Niet zo gek ook, want de twee populaire ontbijtjes lijken best veel op elkaar. Toch zit er een klein verschil tussen: ‘gewone’ havermoutpap maak je door havermout te koken, terwijl je overnight oats maakt door havermout te weken. De ene is in principe warm (havermoutpap), en de ander is koud (overnight oats). In dit artikel vind je het recept voor havermoutpap, met de heerlijke ingrediënten banaan & kokos.
Ook lekker: overnight oats recept met bramen banaan >
Bereiding
- Bereidingstijd : 10 min
- Gaartijd : 5 min
Ingrediënten Havermoutpap met gekarameliseerde Banaan & Kokos
- 1-1,5 glas amandelmelk
- 0,5 glas havermout vlokken
- 1 eetlepel esdoorn siroop of agave siroop
- 1 banaan
- Kokosolie
- Kokossuiker
- 1,5 koffielepel kaneel
- Toppings: pindakaas, pompoenpitten en pure chocolade
Zo maak je de Havermoutpap met gekarameliseerde Banaan & Kokos
- Doe de amandelmelk, de havermout, 1 koffielepel kaneel en de esdoorn of agave siroop in een pan.
- Laat het mengsel gedurende 2-3 minuten sudderen op een laag tot middelmatig vuurtje en laat de havermout volzuigen met vocht.
- Snijd in de tussentijd de banaan in plakjes en dep ze in het kokossuiker. Bestrooi ze vervolgens met een snufje kaneel (0,5 koffielepel). Bak de schijfjes banaan in een pan met kokosolie tot ze knapperig gekarameliseerd zijn.
- Doe de havermoutpap in een bowl en garneer het ontbijtje met de plakjes banaan, pompoenpitten en zwarte chocolade. Tip: om een lopende saus te krijgen, volstaat het om de pindakaas op voorhand even goed te roeren.
- Geniet van jouw heerlijke onbtijtje!