F

FANATIEK MET FOTO’S: ZO KOESTER JE SPECIALE MOMENTEN

Fijn hè, dat we altijd zo mobiel zijn met een telefoontje in onze broekzak. Die telefoontjes zijn binnen no time gepleegd en alle mooie momenten en herinneringen kunnen binnen een seconde worden vastgelegd. Maar, dat betekent óók dat er soms wel tienduizenden foto’s op je telefoon staan. En hoe houd je dan het overzicht? Wij delen een aantal tips.

Voorkom dat je foto’s verloren gaan

Als je net als wij wekelijks honderden foto’s maakt met je mobiele telefoon, is het lastig om het overzicht te bewaren. Die 265 uit Zuid-Afrika staan tussen de kerstfoto’s uit 2019 en die selfieshoot met die nieuwe zonnebril. Een beetje rust in het brein van je telefoon nodig? Zorg voor aparte mapjes van verschillende momenten en herinneringen, om te voorkomen dat foto’s tussen het zogenaamde wal en schip vallen.

Digitale mapjes

Daarom is het slim om vooral de foto’s die gemaakt zijn ter herinnering aan bijzondere momenten in aparte mapjes op te slaan. Ook handig als je ‘even snel’ een foto wil terug zoeken, voor een #throwbackthursday op Instagram bijvoorbeeld. Of om uit te printen, als kleinigheid voor een vriendin of voor in een fotolijstje op je slaapkamer. Kan allemaal. Zo’n fysieke herinnering is toch altijd wat meer waard.

Kortom, houd overzicht van je foto’s en raak ze niet kwijt door ze te bundelen in verschillende mapjes.

Fysieke herinneringen

Ook leuk: in plaats van fysieke fotolijstjes of digitale mapjes kun je de foto’s ook bundelen in een kalender. Leuk voor op het toilet of als creatief cadeautje. Je kunt via het internet tegenwoordig ook makkelijk een kalender maken met je eigen foto’s. Die kun je helemaal personaliseren, zodat je bij iedere maand een bijpassende foto hebt!

CategoriesGive