D

DEZE TV-SHOWS KUN JE NU OOK THUIS SPELEN

We kennen de guilty pleasures en spannende wegkijkers zoals Deal or No Deal allemaal. Al jarenlang kijkt probeert menig Nederlander zich op te geven voor dit soort tv-shows. De kans dat je een flinke klap geld mee naar huis mag nemen is natuurlijk aanlokkelijk. Maar uitgekozen worden voor zo’n programma is nog zo makkelijk niet. Maakt niet uit: je kunt tegenwoordig ook vanuit huis meedoen. Zonder camera-poespas, maar mét kans op prijzen.

Deze programma’s kennen we van televisie en kun je nu ook vanuit huis spelen >

Deal or No Deal 

Op de Nederlandse televisie is Deal or No Deal sinds vorige maand terug van weggeweest, gepresenteerd door het jonge talent Buddy Vedder op RTL 5. Na en paar keer kijken begrijp je eigenlijk pas echt hoe het werkt, en als je het vanaf de bank doorhebt is het best geinig om naar te kijken.

Het spelletje gaat als volgt: kandidaten moeten vragen beantwoorden in verschillende rondes. Na elke ronde gaat een box open met daarin een geldbedrag. De kandidaat kan kiezen om te stoppen en het geldbedrag te aanvaarden (Deal) of door te spelen (No Deal). In de online versie die je vanuit huis kan spelen bepaal je welk bedrag je inzet en moet je je eerst kwalificeren door aan het rad te draaien. De rest is gelijkaardig als het spelprogramma van tv.

Ik hou van Holland

Waan je in de studio bij Linda, Guus, Jeroen en hun kandidaten en speel deze leuke televisie show aan de keukentafel. Hollandse basiskennis, Het boodschappenspel, het Maskerspel, Spreekwoorden uitbeelden en alle andere topspellen van de grote tv-hit van de afgelopen jaren – alles zit erin.

De zwakste schakel 

Anne Robinson, bekend van kennisquiz The Weakest Link weet als geen ander hoe ze een spelshow moet presenteren. IJskoud was ze, en een echte hit in het Verenigd Koninkrijk. Ze werd in meer dan veertig landen geïmiteerd. Video- en geluidsclips van haar zijn mee opgenomen in de thuisversie van deze populaire tv-show waar mensen vanuit huis een van de personages kunnen spelen. Je moet net zoals op televisie vragen beantwoorden, prijzengeld innen en tactisch stemmen om te winnen. Dit spel, bekend van televisie, is beschikbaar voor PlayStation, Dreamcast, Game Boy Color en pc.  

Rad van Fortuin 

Rad van Fortuin was bij ons vooral in de jaren negentig een echte hit. Het werd uitgezonden van 1990 tot 1998 op RTL 4 en kort opnieuw op SBS6 in 2016. Het programma is van oorsprong een Amerikaanse spelshow, in 1975 bedacht door Merv Griffin. Het loopt nog altijd en is daarmee de langstlopende spelshow op de Amerikaanse televisie.

Hoe het werkt: in meerdere rondes proberen kandidaten een zin te raden. Door aan het rad te draaien, mogen ze een letter raden. Kijkers herinneren zich misschien nog de winkel in de studio waaruit de winnaar van elke ronde prijzen mocht kiezen, maar dat is ondertussen afgeschaft. 

‘Who wants to be a millionaire’ gratis online te spelen 

Wie de film ‘Slumdog Millionaire‘ heeft gezien kent de spanning van dit programma als geen ander. Fun fact: het duurde veertien jaar voordat er nog eens iemand een miljoen pond won bij het programma ‘Who wants to be a millionaire’, maar Donald Fear beantwoordde vorig jaar alle vijftien vragen goed en ging met een flinke prijzenpot naar huis. Ook dit spannende spel kan gewoon vanaf de bank zelf gespeeld worden, op de website www.wwbm.com.

CategoriesChill