D

DE BESTE DAGJES UIT OP ZAKYNTHOS EN CORSICA

in dit artikel vind je tips voor originele uitjes op het Griekse eiland Zakynthos en Corsica.

Luieren op vakantie? Natuurlijk. Maar leuke dingen doen op locatie horen óók in de vakantieplanning. De overvloed aan keuzes kan tegenwoordig alleen een tikkeltje overweldigend zijn.. Maar geen zorgen, in dit artikel vind je tips voor originele uitjes op het Griekse eiland Zakynthos als het Franse eiland Corsica.

Benieuwd naar een dagje uit op Zakynthos of Corsica? Dit zijn onze tips >

Zo race je door heel het eiland Zakynthos

Het ontdekken van het betoverende Zakynthos op een quad voegt een flinke dosis opwinding en avontuur toe aan je eilandervaring. Met de vrijheid van een quad kun je in slechts 2 tot 3 dagen het hele eiland doorkruisen en een paar van de meest adembenemende plekken bereiken.

Een absolute must-see is Navagio Beach, ook wel bekend als het beroemde Shipwreck Beach. Normaal gesproken alleen bereikbaar per boot of via een uitdagende weg, laat de quad je toe om het iconische strand vanaf dramatische klifranden te bewonderen, met een uitzicht op het azuurblauwe water en het gestrande schip beneden. Vergeet ook het betoverende Marathonisi, oftewel het schildpaddeneiland, niet. Hier krijg je de unieke kans om majestueuze Caretta-schildpadden te zien zwemmen en zonnebaden in hun natuurlijke habitat.

Pittoreske bergdorp Keri

Maar het avontuur houdt niet op. Met je quad kun je verder de bergen in trekken en het pittoreske bergdorp Keri verkennen. Terwijl je langs kronkelende wegen omhoog rijdt, word je beloond met adembenemende uitzichten op de glinsterende azuurblauwe zee die zich uitstrekt tot aan de horizon.

Een wijn en kaasproeverij in Corsica

En dan, op het betoverende Franse eiland Corsica, moet je absoluut een dagje wijden aan het proeven van heerlijke Corsicaanse wijnen en kazen. Corsica, met zijn rijke culinaire erfgoed en weelderige natuurlijke hulpbronnen, is de perfecte setting voor deze culinaire ervaring. Terwijl jij geniet van smaakvolle kazen, waaronder de beroemde brocciu en de pikante tome de brebis, en geniet van van lokale wijnen zoals verfrissende rosé en karaktervolle rode wijnen, neemt deze ervaring je mee op een reis door de traditionele Corsicaanse keuken en de passie van lokale producenten.

De schilderachtige omgeving van Corsica draagt bij aan de magie van deze proeverij, waarbij je omringd wordt door prachtige wijngaarden en charmante dorpjes. Het proeven van Corsicaanse wijnen en kazen is niet alleen een verwennerij voor je smaakpapillen, maar ook een kans om dieper inzicht te krijgen in de cultuur en geschiedenis van dit betoverende eiland.

En, wanneer boeken jullie een trip deze kant op?

CategoriesNiet gecategoriseerd